Caesarsallad

Caesarsallad
2 pers

1 romansalladshuvud
2 kycklinglårfiléer
salt, peppar och någon god kycklingkrydda
1/2 paket bacon
5 champinjoner
1 rejäl skiva surdegsbröd, eller annat bröd lämpligt för krutonger
1 ägg

Dressing:
1 ägg
1/2 dl olivolja
ca 1 msk rödvinsvinäger
4 sardeller
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Stek kycklingen och bakon med kryddor i UltraPro och låt svalna.
Koka ägget och kyl.
Skiva ägg och champinjoner i äggdelaren.
Skölj, slunga och dela salladsbladen,
Koka ägget till dressingen 1 minut.
Blanda innehållet med övriga ingredienser till dressingen och mixa i HerbChopper.
Om dressingen blir för tjock kan man tillsätta vatten.

Servera salladen med champinjonskivor, ägg och kycklingen på toppen.
Ringla över dressing och toppa med knaperstekt bacon och krutonger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0