Fjärde advent

Vill ni se mer julstämning från Madeira?
Här kommer fler bilder:
 

Missade tredje advent

Vi var iväg en sväng till Madeira och kollade in julstämningen där.
Där kan de pynta minsann men advent såg jag inte något av och heller ingen julstress.
Dagen efter vi kom skulle alla ljusen i staden tändas men det var inte ens häften av dekorationerna färdiga då men för varje dag hade fler saker kommit på plats. Jag har nog kvar en hel del av det lugnet i förberedelserna hemma också. Det är inte mycket som blivit klart men det löser sog nog och det blir jul ändå.
Kolla här:
 
 

Nu händer det grejer!

Team Gravity har legat lite i dvala under en tid. Det har varit lite strul med hälsan men nu är det mesta på rätt väg inte minst Kents förkylning som äntligen gett med sig.
Vi har en plan.
Ikväll får vi ett besked om lite förändringar och även om jag inte vet riktigt vad som ändras så har är jag verkligen på G nu.
Här hemma står väskorna nästan färdigpackade och jag ska äntligen få återse mitt älskade Madeira.
Under 8 dagar ska jag bara lukta på blommor, äta gott och njuta av allt.
Sedan kommer jag hem redo för julfirande och en nystart för 2016 som ska gå i hälsan och glädjens tecken tänkte jag. Let´s Party!

Det blåser.

Igår var Helga på besök.
Stormen Helga som drabbade Östergötland värst. Många av våra vänner drabbades av strömavbrott och några har ännu inte fått strömmen tillbaka men vi sitter här och har det varmt och skönt.
Som alltid när det är varning så försöker jag tänka lite i förväg men bor man i stan så är det ju inte så mycket att vara orolig för. En full termos kaffe och batterierna till telefoner och datorer fulladdat så klarar man sig ett bra tag.
Igår blev det också lite fuskmat.
Lasagnett från kartong. Inget att skryta med men vi tycker det är gott och enkelt.
500g köttfärs och en kartong med resten av ingredienserna samt 3 dl mjölk och 5 dl vatten ner i UltraPro 2 liter och in i ugnen.
Idag stuvar vi makaroner i mikron och steker falukorv.
Fyll i lagom mängd makaroner i MicroCook 2,5 Liter och häll i mjölk så det täcker.
Kör 4 minuter på full effekt, rör om och kör 2 minuter till. Upprepa tills mjölken kokat in.
Sänk ev effekten eller ta av locket mot slutet om du inte vill riskera att det kokar över.
När man stekker falukorven i rostfri panna gäller det att låta den bli färdig på ena sidan innan man vänder för att korven ska bli riktigt bra.
Nu plockar vi fram resväskorna här för att fara iväg på en liten semester. Vi ska äta gott och lukta på blommor i en vecka på Madeira. Jag har längtat mycket länge efter att få återse min favoritö.

RSS 2.0