Framtiden!

En liten titt in i framtiden
Här är nya produkter som vi konsulenter är först med att få prova.
 
 Den här har vi nyligen "jobbat oss till" och nu ger vi bort den till dem som blir våra kollegor denna vecka.
(vi kommer att se mer av den i januari)
Den har får alla som jobbar med tupperware denna vecka:
 
Och kolla in denna nya ExtraChef!
Den får alla som jobbar med Tupperware i Januari:
 
En Tupperwaredemo är inte längre "tanter som byter burkar"

Sista chansen, några timmar kvar

Vi har några riktigt bra erbjudanden som gäller just nu!
Erbjudandet går ut vid midnatt (men skulle det vara kris kan vi nog klämma in det fram till klockan 09.00 måndag morgon)
Provar du jobbet så får du dessa (som vi alla har användning av i januari)
 

Ostbakad torsk

Lägg 600 g torskfile i UltraPro 2 liter Mixa 100 g vällagrad prästost med 1 knippe dill och 1 msk olja i HerbChopper och bred över fisken, in i 200 grader varm ugn i 15 minuter.

Nu packar vi

Förberedelserna är i gång inför helgens konferens.
Tvättmaskin och strykjärn står redo.
Fram med resväskan!

LET´S CELEBRATE

Tupperware har firat sina 50 år i Norden hela detta år och snart börjar årets sista kampanj att gälla.
Den hittar du HÄR: och de gäller året ut.
 
På måndag startar årets sista "storvecka" och de erbjudanden som gäller då hittar du HÄR:
 
Vi har ju även en julbroschyr som även den gäller året ut och den hittar du HÄR
 
Vi har även några alldeles speciella saker som vi har möjlighet att ge bort
 
Den här nya kaveln kan värdinnorna i vecka 48 välja som tack för att vi får träffa deras vänner.
En helt ny kavel som förutom alla de fördelar vår tidigare kavel har även kan monteras så att den kavlar exakt 3mm eller 6 mm tjockt. Perfekt både till pepparkaksbaket och när man ska göra fina tårtdekorationer.
(Har du inte möjlighet att vara värdinna för en Tupperwaredemonstration senast 2 december så finns den att köpa året ut för specialpris 849:-
 Vill du prova vårt jobb så välkomnar vi dig just nu
Erbjmed:
 Detta erbjudande gäller endast t.o.m söndag 26 november.

Kaffedrink med tilltugg

Chokladtryffel med smak av hasselnöt passar perfekt till en varm kaffedrink toppad med fluffig grädde.

Ingredienser

Kaffedrink med tilltugg

1 dl vispgrädde
9 cl Xanté, päronlikör
3 cl Heering coffee eller annan kaffelikör
2 msk råsocker strö
4 dl nybryggt starkt kaffe
1 tsk kakao

Hasselnötstryffel

200 g hassellnötter
2 dl strösocker
200 g mörk choklad (70 %)
3 msk kakao
2 msk florsocker
 

Tillagning

1. Tryffel: Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna ca 2 min. Häll på sockret och låt det smälta tills det är karamelliserat. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem kallna.

2. Hacka chokladen. Mixa den tillsammans med nötterna i en matberedare ca 5 min.  Häll smeten i en bunke och låt stå i kylen ca 2 timmar att stelna.

3. Blanda kakao och florsocker. Rulla cm-stora bollar av tryffeln och rulla dem sedan i kakaoblandningen.

4. Vispa grädden. Fördela päronlikör, kaffelikör och socker i fyra glas. Häll på kaffet. Toppa med grädde och pudra över kakao

 

 
 

Veckans tackgåva

Denna vecka har vi fått möjligheten att ge bort termosar till alla som vill ha.
Du behöver bara samla ihop några vänner så har vi en demonstration.
Eftersom det är en extra fin gåva så vill vi att försäljningen blir några hundringar mer än normalt.
Den finns även att köpa fram till jul tillsammans med "socker och grädde" i den här läckra röda färgen.
Finns annars i ordinarie sortiment i svart.
 
 

Julhandel utan väsktjuvar

Nu är det dags igen, tidningarna rapporterar att väsktjuvarna jobbar för högtryck.
I Norrköpings city anmäldes flera stölder av plånböcker från väskor.
Boka in ett Tupperware party och handla julklapparna i lugn och ro tillsammans med dina vänner.
Jag har då aldrig hört talas om att någon blivit av med väskan på ett party.

Välkommen Sofia!

Välkommen till Tupperware och till Tean Gravity Sofia!

Ädelostkräm till pepparkaka

1 dl mascarpone
100 g ädelost
mixa med knivarna till en slät kräm.
Spritsa på pepparkakor
 


Köttfärslimpa

 
 
 
 
Antal portioner: 8
Färdigt på: 1h
Ingredienser
Köttfärslimpa 1 dl havregryn, alt ströbröd
2 st ägg
3 dl gräddfil
1 kg nötfärs
1 påse löksoppa på pulver (40 g)
0.5 tsk svartpeppar
140 g baconskivor
Potatis 800 g potatis, i halvor
flingsalt
svartpeppar
rosmarinkvistar
 

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar.

3. Lägg färsen i UltraPro Brödform eller 1,5 liters och forma den till en limpa.

4. Täck limpan med baconskivor.

5. Lägg potatis runt limpan, salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och sätt på locket.

6. Grädda mitt i ugnen cirka 50 minuter.

 



Entecote och rotfrukter i ugn

1/2 kålrot
2 morötter
4 potatisar
1/4 purjolök
4 skivor entrecote
salt och svartpeppar
Skala och dela rotfrukterna i bitar och lägg i UltraPro 2 liter
Krydda köttet och lägg på UltraPro grillfat
in i 200 graders ugn

Om det är gott?
Det antar jag.
Det står fortfarande i ugnen så vi får väl se.

Honungsgrillad majskyckling med rostad pumpa

Ingredienser

Ingredienser

Rostade grönsaker

  • 1 butternutpumpa
  • 4 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Honungsgrillad kyckling

  • 900 g majskycklingklubba
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt

Tzatziki

  • 1/2 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Citronolja

  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 msk olivolja

Till servering

  • 1/2 förp bladpersilja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grönsaker: Skala och kärna ur pumpan. Skär i grova bitar. Skala och dela palsternackorna på längden. Skala och klyfta löken. Blanda med olja i UltraPro rektangulär. Salta och peppra.
  3. Kyckling: Blanda kycklingen med riven vitlök, honung, sambal oelek och salt. Lägg i UltraPro  tillsammans med rotsakerna.
  4. Tillaga i mitten av ugnen minst 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i den. När köttsaften är klar och genomskinlig är kycklingen genomstekt.
  5. Tzatziki: Grovriv gurkan och blanda med salt. Låt stå 5 minuter och krama ur vätskan.
  6. Blanda gurkan med yoghurt och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Citronolja: Finriv citronskalet och blanda med olivolja och pressad citronjuice.
  8. Servera kycklingen toppad med finhackad persilja och citronolja tillsammans med tzatziki.

Smoothie med avokado, ingefära och hallon

En perfekt start på dagen en kulen höstdag.

Ingredienser
Smoothie 2.5 dl naturell yoghurt
100 g hallon (färska eller frysta)
10 g färsk ingefära
1/2 st avokado
1 msk flytande honung
 
Kärna ur avokadon och riv ingefäran.
Blanda allt i SmoothChopper och mixa


Ostkakans dag

Min mormor Edit i Ramm var känd i södra östergötland och norra småland som en expert på att göra ostkaka.
Min moster gör fortfarande ostkaka efter hennes recept men riktigt som mormors blir den inte.
I nödfall får det duga med Frödinge Ostkaka

Småländsk ostkaka på Kajsa Carlssons vis

För 6 personer.

Den ostkaka som säljs av Frödinge Mejeri i dag i butik har samma grundrecept som den ostkaka Kajsa Carlsson lagade i sitt kök åt Frödinge för över 50 år sedan.

Kajsa serverar ostkakan ljummen med drottningsylt och grädde!
Jag brukar som omväxling servera den med fruktkompott och lättvispad grädde.

Ingredienser

Ostkorn

3 l mjölk
2 dl vetemjöl
4 gr koncentrerad löpe( 25 droppar), spätt med 16 gr vatten
eller
50 droppar utspädd löpe ( köp på apoteket), då behövs inte vatten

Äggblandning

2 st ägg
1 dl strösocker
0,5 msk vetemjöl
1 dl (drygt) vispgrädde
1 msk (drygt) hackad sötmandel
1 tsk hackad bittermandel (eller ett par droppar bittermandelolja)

         

Gör så här

 
Ostkorn:
Häll vetemjölet i kastrullen och blanda i mjölken lite i taget så att det inte klumpar sig.
Sätt kastrullen på plattan (högsta värme) och värm till 38 grader under omrörning.
Dra av kastrullen och blanda i det utspädda löpet.
Sätt klockan på 35 minuter.
Rör så att löpet är ordentligt fördelat.
Låt ystmjölken stå under lock resten av tiden.
Gör sedan knivtestet på koaglet.
Ta en kniv och skär i koaglet och lyft så springan öppnas.
Vasslen ska inte släppa från väggarna. Då är det bra.
När du ser att vasslen inte släpper, sätt klockan på 10 minuter och börja brytningen med att skära massan i kuber.
Rör mycket försiktigt, gärna med den rundade delen av sleven främst.
Rör kraftigare efter hand.
När ostkornen känns som kesokorn hälls vasslen av med hjälp av ett durkslag.


Äggblandning:
Knäck äggen i en skål och vispa lätt.
Vispa därefter i de torra ingredienserna.
Tillsätt grädden och mandeln.
Ostkornen rörs ner i äggblandningen som sedan hälls ner i en kopparform och gräddas i 200 grader i knappt 1 timme. Det går även bra med en aluminiumform (ca 1kg).
 

Knallar

Igår bakade jag knallar.
Jag fick receptet av Marie på hennes startdemo men har inte haft möjlighet att prova förrän nu.
Knallar ca 20 st
50 g smält smör
1 ägg
1 dl socker
1 dl mjölk/vatten
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smaksätt med:
2 tsk vaniljsocker eller några droppar bittermandelolja
 
Rör ihop och klicka ut
Grädda gyllenbruna i 225 grader

Be Happy!


Kyckling i ugn med sambal oelek

Ingredienser:
2 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé
5 dl crème fraiche (kokbar)
0.5 dl soja
1.5 tsk sambal oelek
3 dl grädde 
 
Gör så här:
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i UltraPro rektangulär 3,3 L
Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. 
Häll detta över kycklingfiléerna.
Det är viktigt att filéerna täcks så mycket som möjligt av såsen.
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i 1,5 timmar.

Välkommen Anna!

Välkommen till Team Gravity och till Tupperware Anna!
Grattis Maria!

Nötknäckare

Passa på nu när vår nötknäckare finns till försäljning.
Den är jättebra att kärna ur oliver med!
Du hittar den i vår julflyers
 

UltraPro

 
Många bra tips på hur man använder UltraPro på filmen!
 

Redskap

 

Bacon

Jag pratade med en av konsulenterna i teamet igår om att steka bacon.
Hon har ett nytt kök. Bänkar med jättefina ekskivor.
Hon skulle göra raggmunk med bacon till middag och ville inte förstöra de fina bänskivorna med flottstänk från stekningen.
Idag pratade vi igen och hon berättade att i framtiden kommer allt fläsk och all bacon stekas i UltraPro!
 
2 paket bacon
klipp dem på mitten och dra isär dem lite, lägg i UltraPro och på med locket.
efter ca en kvart i 200 graders ugn tar man ut dem och låter formen stå lite snett så att flottet rinner ner i ena hörnet.
 

Kladdkakans dag!

Vi måste ju dagen till ära ha ett nytt kladdkakerecept
Detta är från Leila Linderholm:

Leilas sega kladdkaka

Ingredienser
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.

5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.

6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.

7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.



Måste testas!

Nu har vi fått ett nytt recept igen.
Ni ska inte tro att vi har det så lätt alla gånger, rätt som det är så kommer det nya recept som ska provsmakas.
Sa handla lite goda fyllda cokladbitar imorgon så att jag kan berätta hur glassen smakar när vi ses på demo.

Kladdkakans dag idag!

Använd sökrutan till vänster och skriv in kladdkaka så får ni upp adresserna till alla kladdkakor som finns på denna blogg.
Nu laddar vi för säljmöte i Norrköping.
Vi får klara oss utan vår distributör idag för henne har vi skickat till Dubai!
 

Orkanen Sandy

Tupperware hjälper till efter orkanen Sandy
http://chainofcaring.org/2012/11/02/tupperware-brands-assists-with-relief-effort-for-communities-devastated-by-hurricane-sandy/
 
En av de Tupperwareconsulenter som blivit av med ALLT, Aunt Barbara
 

MAT

Inte ett ord fattar jag.
Men ska nog ändå göra den här rätten till lunch.
 

Siraplimpa

Recept till limpan som serverades på teammötet igår:
5 dl filmjölk
2 dl sirap
600 g rågmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
ev lite brödkryddor
 
vispa filmjölken
blanda i sirapen och de torra ingredienserna
grädda i UltraPro 1,5 liter i ca 1 1/2 timme
 
Passar utmärkt till skinkmacka
 
Vi som deltog på teammötet och åt av brödet var:
Kent, Lulu, Gunila, Malin, Maria, Tessan, Sofia, Christin, Wille, Pernilla, Ina, Christoffer och Bosse!
 

Välkommen Nathaly!

Välkommen till Team Gravity och till Team Gravity!

MAKE, BAKE and celebrate vecka 46

 
 
 Lite extra för gästerna på demo i vecka 46.
Nya produkter, nya färger och massa nya tips bjuder vi på.
 
Helt ny produkt till värdinnan!
och som vanligt!
Lite bonus till oss konsulenter som jobbar.
 
Är du inte redan konsulent så kan du bli.
Microcook till den som provar jobbet just nu!
Fråga så får du veta hur du kommer igång!

På egen risk! Kokosknäck.

1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokosmjölk
blanda i Micropluskannan och kör i ca 7 minuter
gör kulprov
fördela i knäckformar eller i sweetform
OBS micropluskannan är avsedd för tillagning i micro och tål upp till 200 grader.
Då knäck som innehåller mycket socker och fett kan bli varmare än så ska man veta att man använder den på egen risk och om något skulle hända så gäller inte Tupperwares garanti eftersom det inte är ett fabrikationsfel eller matrialfel.

Rick Goings på FOX business news

http://video.foxbusiness.com/v/1939921748001/tupperware-brands-ceo-food-storage-is-only-a-third-of-our-business/

Tupperware Brands CEO:

Food Storage is Only a Third of Our Business


Rudolf

Vem kan klara sig utan dessa i jul?

Julhandeln

Idag presenteras prognosen för årets julhandel.
"Rekord är den rimligaste bedömningen" sägs det.
det beräknas att i Sverge kommer det att spenderas 66 miljarder på julhandeln.
Jag bor i Norrköping och det betyder att det finns 945 miljoner kronor i staden som ska handlas upp.
Jag tycker Norrköpingsborna ska lägga en hel del av dom pengarna på Tupperware!
CRISTMAS CHOPPING
MAKE, BAKE and celebrate
COOKING
Mat för alla sinnen

RSS 2.0