Citronkyckling med couscous

Citronkyckling:
2 rödlökar
1 röd paprika
2 citroner
1 apelsin
ca 1/2 dl olivolja
salt och peppar
2 kycklingar
4 stjälkar timjan

Couscous:
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
300 g couscous
3 stjälkar färsk mynta
3 kvistar bredbladig persilja

Förvärm ugnen till 300 grader
Dela lökarna i fyra klyftor med TupperChef Universalkniv.
Kärna ur paprikan och skär den i tärningar.
Skär en av citronerna och apelsinen i grova bitar med skal.
Lägg allt i UltraPro 5,7 liter och tillsätt 1 msk olja salt och peppar.
Riv skalet på den andra citronen med Bake-to Basics Citruspress och pressa ut saften ur halva citronen.
Ställ saften åt sidan.
Skölj och rensa kyklingarna, tryck dem torra med papper, pensla med olja med Silikon Pensel och gnid in dem med salt peppar och citronskal. stoppa timjankvistarna i kycklingarna.
Lägg kycklingarna på grönsakerna i UltraPro och lägg på locket
Stek kyklingarna i 1 timme och 15 minuter i ugnen. Ta av locket och tillaga ytterligare ca 15 minuter tills kycklingarna är genomstekta och skinnet är krispigt.
När det återstår 15 minuter av tillagningstiden för kycklingarna: Lägg buljongtärningen i vattnet i MicroPlus Kanna 1 liter. Ställ kannan i microvågsugnen i ca 2 minuter i 600 watt. Rör med degskrapan och lös buljongtärningen. Häll buljongen i ProBaking skål 3 liter och rör i couscous. Sätt på lock på skålen och ställ åt sidan och låt couscousen stå och dra.
Skölj mynta och persilja och slunga de färska kryddorna torra i Salladslungan. Nyp av bladen och hacka dem i HerbChopper.
Ta upp de färdiga kycklingarna och grönsakerna ur UltraPro. Om du vill kan du ta bort citron och apelsinbitarna. Blanda grönsakerna, de hackade färska kryddorna och citronsaften i couscousen. Smaka av med salt och peppar. Dela kycklingarna i bitar och servera dem med couscoussalladen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0