Kladdkaka med daimgrädde

200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Daimgrädde:

2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
2 st daim, dubbelförpackningar (à 56 g)
Med daim i kakans gräddiga topping får du en barnsligt god kaka. Gör gärna kladdkakan dagen innan, låt den stå i kylen över natten och toppa med grädden strax innan serveringen.
KAKA:
1) Smält smöret till kakan i MicroPlus kannan i mikron. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
2) Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3) Vispa äggen lätt tillsammans med sockret i SpeedyChef och rör ner chokladsmeten.
4) Blanda mjöl och salt, sikta ner i smeten med MåttochStrö och rör till en jämn massa med liten degskrapa.
5) Häll smeten i Silikon pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter.
6) Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.
DAIMGRÄDDE:
1) Lossa kakan ur formen.
2) Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker i SpeedyChef.
3) Krossa daimen grovt i HerbChopper och vänd ner det mesta i grädden.
4) Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0