Universal series knivar

Nu testas de nya knivarna i Team Gravity´s högkvarter
Och vet ni vad?
I vecka 24 kommer de att finnas till försäljning!

Rekryt!

Vi hälsar Henrik Välkommen till Team Gravity!

QuickChef

Denna film är på en QuickChef II
Numera har vi ju den ännu bättre QuickChef III
Men filmen visar några bra och enkla användningsområden.
Insatsen "salladsslunga" finns på kvar-på-lagret-listan från BIRKA

Välkommen Rosanna!

Vi välkomnar ännu en medarbetare i Team Gravity.
Hoppas att du ska trivas hos oss Rosanna!

Välkommen MOA

Vår nyaste medarbetare i Team Gravity är Moa.
Välkommen till teamet och lycka till med ditt sommarjobb.
Grattis Åsa som hittade rekryten.

Tur i teamet.

Förra veckan skulle vi hålla Tupperware demonstrationer hemma.
För det fick vi en jättefin Kvartett 4,6 liter.
Dessutom deltog man i en lottdragning.
Varje dag drogs en demonstration där alla gäster fick en extra gästgåva.
 i rött och vitt.
På tisdagen var vinnaren Gunila från TEAM GRAVITY och alla hennes gäster
På torsdagen var vinnaren Lotta från TEAM GRAVITY och alla hennes gäster.
På lördagen var vinnaren Åsa från TEAM GRAVITY och alla hennes gäster.

Köttsoppa

Ingredienser till 4 personer
2 msk olivolja
400 g nötkött i tärningar
1 finhackad lök
2 finhackade vitlökar
100 g pärlkorn
1,25 liter köttbuljong
1 kvist färsk timjan
2 morötter
2 palsternackor
2 stora potatisar

Tillagning
Värm oljan i en gryta och stek nötköttet.

Tillsätt lök och vitlök och stek vidare tills de är lätt brynta.

Blanda sedan i pärlkorn, timjan och buljong i grytan och koka i 30–40 minuter, eller tills köttet nästan är mört.

Tillsätt grönsaker i stora bitar och låt soppan sjuda tills grönsakerna är lite möra. Servera rykande varm med grovt bröd.


Köttbullar med turbo

Ingredienser till 1 person:
125 g kalv- och fläskfärs 3 msk grovt havregryn
1 dl vichyvatten
en halv rödlök, finhackad
en halv morot, fint riven
0,25 röd chili, finhackad
300 g vitkål, hela blad
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
1 msk riven parmesan
1 tsk olivolja
1,5 skiva fullkornsbröd
smör till stekning
grovt salt och peppar

Tillagning:
Riv morötterna
Hacka rödlöken fint
Blanda ner köttfärs, havregryn, vichyvatten och morötter i löken och rör ordentligt under ett par minuter.
Tillsätt chili, salt och peppar.
Låt färsen stå och dra i minst 30 minuter i kylskåpet.

Ångkoka vitkålsbladen möra i 5–8 minuter, och låt dem rinna av på en kökshandduk. Blanda senap, olivolja och kapris och vänd ned vitkål. Strö över riven parmesan.

Stek köttbullarna i en i en liten klick fett.
Stektiden är ca 10–12 minuter beroende på hur stora köttbullarna är.

Servera med en skiva rostat fullkornsbröd och en näve vattenkrasse.


Flera sätt att använda sushimakern


Kokoskakor


Enkla kokoskakor av kondenserad mjölk och kokos.

Laxburgare

Laxburgare
4 Laxfiléer (utan skinn)
Lite mjöl
1 ägg
Salt och peppar

Guacamole:
3 små avocado eller 2 stora
1 röd chili
Olja
1 vitlöksklyfta

Grova hamburgerbröd:
300 g vetemjöl
300 g rågmjöl
50 g smör
50 g jäst
1½ dl mjölk
1½ dl vatten
1-1½ tsk salt

Tillbehör:
Tomater
Lök
Sallad

Börja med att göra hamburgerbröden:
Smält smöret i MicroPluskannan.
Häll i vatten och mjölk och värm till 37 grader.
Smula i jästen och rör runt tills jästen är upplöst.
Häll över degspadet i en ProBaking skål och tillsätt salt och mjöl, lite åt gången, tills degen släpper bunken.Låt degen jäsa i 30 minuter.
Älta så degen och dela den i 10 lika stora delar som formas till bullar.
Pensla bullarna med lite mjölk och baka dem så i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Medan bröden står i ugnen kan man förbereda laxen och guacamolen.
Starta med att hacka laxen i QuickChef III.
Blanda i 1 ägg och lite mjöl.
Forma laxsmeten till 8 laxburgare i Hamburgerpressen och stek dessa på mellanvärme.
Krydda med salt och peppar.

Guacamole:
Dela avokadorna i två och ta ur kärnan.
Gröp ur avokadoköttet med en sked och mixa detta tillsammans med chili, lite olja och en vitlöksklyfta.

Servera laxburgarna i de hemmagjorda hamburgerbröden tillsammans med guacamole, sallad, tomatskivor och lök


Till alla konsulenter som jobbar i Juni.


Brysselkex

Brysselkex
(ca 40 stycken)

4½-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör el margarin

Socker och ev karamellfärg till sidorna


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka ihop smöret med de övriga ingredienserna.
Knåda med händerna tills du har en smidig deg.
Forma degen till två rullar.

Häll ut lite socker och ev en droppe karamellfärg på en tallrik och blanda tills sockret har fin färg.
Rulla rullarna i sockret och sätt dem kallt en stund.

Skär dem sedan i ganska tunna skivor och lägg dem på plåt med silikon bakunderlag.
Man kan lägga dem tätt eftersom de inte flyter ut och de blir lika tjocka som du skär dem.

Grädda i mitten av ugn i ca 10 minuter.

Låt svalna på bänken och förvara sedan i lufttät burk.



Pasta med pesto

Koka 4 portioner pasta i EasyPasta
 
Pesto

Fin hacka:
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor
100 g pinjenötter
1 dl riven parmesan
salt & peppar

Blanda pastan med peston!

Toskansk soppa

Toskansk soppa 4 portioner:

8 färska tomater
1 burk passerade tomater
3 msk tomatpure
1 gul lök
1 vitklöksklyfta
1 gul paprika i fina bitar
1 röd paprika i fina butar
1 grön paprika i fina bitar
1 dl vitt fin
2 l vatten
basilika
salt & pappar
olivolja

Hacka alla lök och paprika riktigt fint och fräs dem i olivolja,  tillsätt finhackade tomater, passerade tomater och tomatpuré.
Tillsätt vinet, och vattnet.
Låt puttra och smaka av med salt och peppar.
Vill du ha en slät soppa kan du nu mixa den och sedan hälla tillbaks den i kastrullen och värma upp den igen. Tillsätt basilika innan servering.


Söndagspasta

Söndagspasta (man tager vad man haver..)

200 g rökt skinka
1/2 purjolök
100 g körsbärstomater
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
salt & peppar
basilika

Hacka skinka, tomater och lök.
Fräs snabbt i olivolja.
Häll över creme fraiche, vitt vin och smaka av med kryddor.
Låt puttra ett par minuter.
Vänta med att vända ner basilikan tills du ska servera pastan. 
Blanda ner i pasta. Voila.


Stuff it!


Sushi maker set, finns att köpa även vecka 21



Bruno Mars - Just the Way You Are (Cover by MattyBRaps ft. Tyler Ward)


MicroGourmet

Fokusprodukt just nu:

recept medföljer vid köp!

Best crap on the planet!


God tomatsoppa

God tomatsoppa
2 msk olivolja
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl sherry eller vitvin
4 burkar hackade tomater
Ev. 2 msk grönsaks- eller hönsfond
2 tsk socker
Salt och peppar

Kryddolja:
2 krukor basilika eller persilja
3 dl olivolja
Salt och peppar


Hacka lök och vitlök och stek dem i lite olja (låt dem inte få färg).
Häll i sherryn/vitvinet och tomaterna.
Tillsätt ev. lite fond för att ge soppan mer smak.
Låt koka under lock i 10 min.


Medan soppar kokar tillagas kryddoljan.
Mixa samman kryddörten med olja, salt och peppar.

Smaka av soppan med socker, salt och peppar.
Servera rykande varm och ringla i kryddoljan.


Dagens frukost.

1 banan
1 dl frusna björnbär
1 dl filmjölk
1/2 dl drömyoghurt
Blana allt i SmoothChopper och mixa

Middag med UltraPro™ Grillfat

Karsten Kromans recept:



Middag (1 - 2 personer)

 

Indisk fläskkotlett med paprika, ananas i curry och sås av skalade tomater

 

Ingredienser:

2 fläskkotletter

Salt och peppar

1 tsk paprikapulver

2 skivor ananas

1 tsk curry

2 hela, skalade tomater (gärna från San Marzano)

Tomatsaft från burken

 

Tillvägagångssätt:

·        Lägg en fläskkotlett i varje ände på ett UltraPro™ Grillfat. Strö salt, peppar och paprikapulver över kotletterna.

 

·        Lägg en skiva ananas på varje kotlett och strö över curry. Lägg en hel, skalad tomat på varje ananasskiva.

 

·        Lägg locket från UltraPro™ Oval 2 l eller 3,5 l över, och stek rätten i mikrovågsugnen i cirka 3 minuter på 600 watt.

 

·         Servera med exempelvis ris och använd tomatsaften från burken med tomater som sås.


Lunch med UltraPro™ Grillfat

Karsten Kromans recept:


Lunch (1 -2 personer)

 

Ångad lax med tigerräkor, strimlade örter och gräddsås

 

Ingredienser:

1 handfull grönsaker i strimlor (t.ex. morötter, purjolök och rotselleri)

Salt

2 bitar lax á cirka 100 g

2 färska svarta tigerräkor

1/2 dl grädde

1 nypa torkad vanilj eller korn från en vaniljstång

 

Tillvägagångssätt:

·        Lägg de tunt skurna strimlorna av grönsaker på UltraPro™ Grillfat och krydda med lite salt.

 

·        Lägg laxbitarna ovanpå och krydda med salt.

 

·        Lägg en färsk, avskalad och rensad tigerräka på varje laxbit.

 

·        Häll på vispgrädden runt laxbitarna och strö över en nypa vanilj.

 

·        Lägg locket från UltraPro™ Oval 2 l eller 3,5 l över, och baka laxen i mikrovågsugnen i cirka 3-4 minuter på 600 watt.

 

·        Servera med exempelvis ris eller nybakat bröd.


Frukost med UltraPro™ Grillfat

Karsten Kromans recept:

 

 

UltraPro Grillfat

 

 

Frukost (1 person)

 

Stekt bacon, brunchkorv, omelett och bakade tomater med svamp

 

Ingredienser:

2 brunchkorvar

2 skivor kanadensiskt bacon

1 tjock tomatskiva

1 champinjon i skivor

2 ägg

2 msk mjölk

Salt

Olja eller smält smör

Färska örtkryddor till dekoration

 

Tillvägagångssätt:

·        Skär några små snitt på tvären av korvarna. Lägg baconskivorna, brunchkorvarna och tomatskivan täckt av svampskivorna på UltraPro™ Grillfat. Lägg locket från UltraPro™ Oval 2 l eller 3,5 l över och tillbered i mikrovågsugnen i cirka 3½ minut på 800 watt.

 

·        Vispa samman äggen med mjölken och lite salt medan bacon, korv och tomat med champinjonerna steks i mikrovågsugnen.

 

·        Ta ut UltraPro™ Grillfat från mikrovågsugnen. Lyft av locket och torka bort fukten. Pensla locket med smält smör eller olja och häll på äggblandningen. Baka äggblandningen i mikrovågsugnen i cirka 2 minuter på 800 watt.

 

·        Anrätta under tiden bacon och korv på en tallrik.

 

·        Ta ut omeletten från mikrovågsugnen när den är färdig. Vik omeletten med Degskrapa – vik den ena änden till mitten och gör det samma med den motsatta sidan. Anrätta omeletten med den bakade tomaten med svampen ovanpå och dekorera med färska örtkryddor.


Enkel hallonyoghurtglass

Ingredienser

Glass
350 g naturell yoghurt
150 g hallon
125 ml grädde
1 msk kesella
Till servering
1 näve pistagenötter

Blanda ingredienserna i QuickChef III
Frys in i lämplig form


Falafel

Falafel
5 dl torkade kikärtor
3-4 vitlöksklyftor
4 schalottenlök
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
¾ dl vatten
1½ dl hackad persilja
1 msk torkad mynta
½ msk koriander
1 krm cayennepeppar
1 tsk spiskummin
Olja till stekning

Skölj kikärtorna i vatten och lägg dem sedan i en bunke. Fyll på med rikligt med vatten, kikärtorna ska vara helt täckta med vatten. Låt stå över natten.

Slå av vattnet från kikärtorna, skölj dem och lägg tillbaka dem i bunken igen.

Skala lök och vitlök och skär ner i lite mindre bitar. Lägg ner lök, vitlök, vetemjöl, bakpulver, salt och vatten i bunken med kikärtor. Mixa i QuickChef III tills du har en fastare smet. Ibland kan det vara lättare att mixa lite åt gången.

Blanda ner kryddorna och forma smeten till små bollar eller biffar. Stek falaflarna i rikligt med olja på medel temperatur, blir stekpannan för kall är det lätt att de
ramlar isär.

Om man vill kan man alternativt snabbt steka falaflarna så de får lite stekyta och sedan lägga dem i en form och in i ugnen på 200 grader i några minuter.


Nyhet UltraPro Grillfat

En nyhet i Tupperware.
Den kan man FÅ i Juni.
Hör av dig så berättar jag hur.



Konsulenter ute på annat uppdrag

En av konsulenterna i Team Gravity kommer att inviga Speedway GP på Ullevi i Göteborg genom att sjunga nationalsången.
Är du inte på plats kan du se det på TV10 vid 19 tiden i kväll.

Återigen: Giftfri plast

Med risk för att bli tjatig så tar jag åter upp att Tupperwares plast är giftfri.
Tupperware har och har alltid haft giftfri plast!
Senast larmrapporten berättade om barnleksaker och badleksaker.
De plastleksaker som avgav mest gifter var badleksaker.
Efter att ha legat i vatten 1-3 dygn var vattnet akut giftigt för de försöksdjur som släpptes i vattnet.
Mina barnbarn leker med Tupperwares badleksaker då de badar här,
vi har Tupperkids leksaker men roligast är det ändå att leka med små vanliga burka.
Tryggt att veta att man inte utsätter de små liven för fara då man badar dem.

Grattis Åsa!

Team Gravity gratulerar vår nyaste konsulent Åsa till vinsten av Birkas födelsedagspresent.
Nu har Åsa en riktigt bra resväska.
Nu ska vi bara se vilken resa Åsa tänker jobba på för att få använda den nya väskan.
Köpenhamn?
Medelhavskryssning?

Örtmajonnäs

Örtmajonnäs:

3 st äggulor
1 msk pressad citronsaft
1 msk dijonsenap
2 st vitlöksklyftor, hackad
2 st sardellfiléer
2 msk örter av vardera, mynta, basilika, persilja
1,5 dl olivolja
  nymald peppar

Finhacka.
Vispa 
Smaka av med peppar och låt smakerna mogna cirka 1 timme.


Ananasglace

Riktigt god glace till grillat
passat till kött fisk och kyckling
1 vitlöksklyfta
1/2 röd spansk chili
1 dl krossad ananas med spad
1 dl
Hacka vitlök och chili fint i
Blanda i resten av ingredienserna och blanda väl genom att dra några snabba drag.
Pensla köttet under grillningen

Teammöte

Straxt börjar Teammötet i Team Gravity.
Inväntar nu konsulenterna.
Visningsex är upplockade på uteplatsen för att visa hur enkelt en sommardemo kan vara.
Fikat är förberett och bara att plocka fram när andan faller på.

Team Gravity

Nu växer Team Gravity!
Vi växer både på långden och tvären.
Senaste tillskotten är både långt bort och riktigt gamla.
Team Gravity sträcker sig från Valdemarsvik och Gryt i Söder/Öster till Enköping i Norr.
29 mil och 3 timmars resa.
Team Gravity finns nu i:
Gryt, Valdemarsvik, Holmtebo, Söderköping, Norrköping, Finspång, Kvarsebo, Flen och Enköping.

Nyaste tillskottet i Teamet är Åsa.
VÄLKOMMEN TILL TEAM GRAVITY ÅSA.
Hon är äldst.
Inte så att hon är gammal själv men hon var Tupperware konsulent redan på 80-talet.
VÄLKOMMEN TILL TEAM GRAVITY ÅSA.


LolliTups


LolliTups


Potatissallad

Potatissallad
9 potatisar
1 knippe vårlök
50 g majonnäs
2 dl crème fraishe
½ tsk curry
Salt och peppar
2 dl gröna ärtor
5 cocktailtomater

Skala potatisen  och kok den sedan.
Skär vårlöken fint och skiva potatisen när den svalnat.
Rör samman majonnäs och crème fraishe och smaka av med salt, peppar och curry. Tillsätt eventuellt krasse eller gräslök och rör sedan ner dressingen i en skål med ärtor, potatis och lök. Dekorera med halverade cocktailtomater och servera


Rabarber och jordgubbsoppa

Smakar sådär vansinnigt gott kall på sommaren men funkar också varm med glass och biskvier.

Det här behöver du till 4 portioner:

100 g jordgubbar
100 g rabarber
1 vaniljstång
2 dl socker
7 dl vatten
2 msk maizena

Skär jordgubbarna och rabarbern i mindre bitar och låt koka upp med vattnet, sockret och vaniljstången.
Koka i cca 7-8 min.
Häll sedan över i en silduk eller i en sil och låt rinna av.
Häll tillbaks i kastrullen och låt koka upp igen.
Blanda ut maizenan i lite vatten och häll i soppan - låt koka upp till rätt konsistens, det ska inte bli kräm!

Bananpannkakor

Bananpannkakor

2, dl mjöl
2, 5 dl mjölk
1 ägg
2 mogna bananer
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk smält smör

smör till stekning


Börja med att mixa ägg, mjöl, mjölk, bakpulver, vanilksocker och smör,
tillsätt därefter bananerna.
Mixa till en jämn smet.
Stek i smör till de är gyllenbruna.
Stek i crepspannan eller klicka ut mindre pannkakor i stekpannan.
Servera med glass.


Tips: Byt ut mjölken mot ett litet paket keso och minskar mjölet med hälften eller ersätt  med mandelmjöl, ett nyttigare alteriantiv för den som ibland äter LCHF.

Grattis Tupperware Nya Zeeland

Som fyller 50 år imorgon

Juni månads tackgåva


Finns nu till försäljning.


Se www.tupperware.se

RSS 2.0