PaprikaTapenade

Ingredienser till ca 2 dl tapenade
  • 3 röda paprikor
  • 1 solo vitlök
  • 2 msk olivolja till bräsering
  • 1 näve skållad mandel
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt
  • 1-2 msk olivolja
Hacka vitlök i HerbChopper och skär paprikan i mindre bitar.
Värm upp olivoljan i en gryta.
Fräs först vitlöken utan att den får färg och lägg sedan i paprikan.
Fräs under omrörning någon minut och sänk sedan värmen.
Lägg på ett lock och låt bräsera i ca 15 minuter.
Rör om då och då så det inte bränner fast. 
Koka mandeln 1 minut i vatten tills skalet lossnar.
 
Sila av vattnet och skölj med lite vatten så den svalnar.
 
Skala och hacka mandeln.
Mixa paprika, mandel och parmesan i ExtraChef tills den är så klumpfri som möjligt.
 
Smaka av med salt och häll i ytterligare olivolja beroende på hur lös man vill ha den.
 
Passar utmärkt till grillad sparris, grillad kyckling, kött eller fisk. För att inte tala om hur c-vitaminrik och nyttig tapenaden är. Mums! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0