Brysselkex

Brysselkex
(ca 40 stycken)

4½-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör el margarin

Socker och ev karamellfärg till sidorna


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka ihop smöret med de övriga ingredienserna.
Knåda med händerna tills du har en smidig deg.
Forma degen till två rullar.

Häll ut lite socker och ev en droppe karamellfärg på en tallrik och blanda tills sockret har fin färg.
Rulla rullarna i sockret och sätt dem kallt en stund.

Skär dem sedan i ganska tunna skivor och lägg dem på plåt med silikon bakunderlag.
Man kan lägga dem tätt eftersom de inte flyter ut och de blir lika tjocka som du skär dem.

Grädda i mitten av ugn i ca 10 minuter.

Låt svalna på bänken och förvara sedan i lufttät burk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0