Lunch med UltraPro™ Grillfat

Karsten Kromans recept:


Lunch (1 -2 personer)

 

Ångad lax med tigerräkor, strimlade örter och gräddsås

 

Ingredienser:

1 handfull grönsaker i strimlor (t.ex. morötter, purjolök och rotselleri)

Salt

2 bitar lax á cirka 100 g

2 färska svarta tigerräkor

1/2 dl grädde

1 nypa torkad vanilj eller korn från en vaniljstång

 

Tillvägagångssätt:

·        Lägg de tunt skurna strimlorna av grönsaker på UltraPro™ Grillfat och krydda med lite salt.

 

·        Lägg laxbitarna ovanpå och krydda med salt.

 

·        Lägg en färsk, avskalad och rensad tigerräka på varje laxbit.

 

·        Häll på vispgrädden runt laxbitarna och strö över en nypa vanilj.

 

·        Lägg locket från UltraPro™ Oval 2 l eller 3,5 l över, och baka laxen i mikrovågsugnen i cirka 3-4 minuter på 600 watt.

 

·        Servera med exempelvis ris eller nybakat bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0