Lunch med UltraPro™ Grillfat
Karsten Kromans recept:
Lunch (1 -2 personer)
Ångad lax med tigerräkor, strimlade örter och gräddsås
Ingredienser:
1 handfull grönsaker i strimlor (t.ex. morötter, purjolök och rotselleri)
Salt
2 bitar lax á cirka 100 g
2 färska svarta tigerräkor
1/2 dl grädde
1 nypa torkad vanilj eller korn från en vaniljstång
Tillvägagångssätt:
· Lägg de tunt skurna strimlorna av grönsaker på UltraPro™ Grillfat och krydda med lite salt.
· Lägg laxbitarna ovanpå och krydda med salt.
· Lägg en färsk, avskalad och rensad tigerräka på varje laxbit.
· Häll på vispgrädden runt laxbitarna och strö över en nypa vanilj.
· Lägg locket från UltraPro™ Oval 2 l eller 3,5 l över, och baka laxen i mikrovågsugnen i cirka 3-4 minuter på 600 watt.
· Servera med exempelvis ris eller nybakat bröd.