Rabarber och jordgubbsoppa
Smakar sådär vansinnigt gott kall på sommaren men funkar också varm med glass och biskvier.
Det här behöver du till 4 portioner:
100 g jordgubbar
100 g rabarber
1 vaniljstång
2 dl socker
7 dl vatten
2 msk maizena
Skär jordgubbarna och rabarbern i mindre bitar och låt koka upp med vattnet, sockret och vaniljstången.
Koka i cca 7-8 min.
Häll sedan över i en silduk eller i en sil och låt rinna av.
Häll tillbaks i kastrullen och låt koka upp igen.
Blanda ut maizenan i lite vatten och häll i soppan - låt koka upp till rätt konsistens, det ska inte bli kräm!
Det här behöver du till 4 portioner:
100 g jordgubbar
100 g rabarber
1 vaniljstång
2 dl socker
7 dl vatten
2 msk maizena
Skär jordgubbarna och rabarbern i mindre bitar och låt koka upp med vattnet, sockret och vaniljstången.
Koka i cca 7-8 min.
Häll sedan över i en silduk eller i en sil och låt rinna av.
Häll tillbaks i kastrullen och låt koka upp igen.
Blanda ut maizenan i lite vatten och häll i soppan - låt koka upp till rätt konsistens, det ska inte bli kräm!
Kommentarer
Postat av: Ellen
Jag vet inte riktigt hur jag hittade din blogg, men jag är glad att jag gjorde det :). Prenumererar nu på din blogg på BlogLovin'!
Trackback