Falafel

Falafel
5 dl torkade kikärtor
3-4 vitlöksklyftor
4 schalottenlök
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
¾ dl vatten
1½ dl hackad persilja
1 msk torkad mynta
½ msk koriander
1 krm cayennepeppar
1 tsk spiskummin
Olja till stekning

Skölj kikärtorna i vatten och lägg dem sedan i en bunke. Fyll på med rikligt med vatten, kikärtorna ska vara helt täckta med vatten. Låt stå över natten.

Slå av vattnet från kikärtorna, skölj dem och lägg tillbaka dem i bunken igen.

Skala lök och vitlök och skär ner i lite mindre bitar. Lägg ner lök, vitlök, vetemjöl, bakpulver, salt och vatten i bunken med kikärtor. Mixa i QuickChef III tills du har en fastare smet. Ibland kan det vara lättare att mixa lite åt gången.

Blanda ner kryddorna och forma smeten till små bollar eller biffar. Stek falaflarna i rikligt med olja på medel temperatur, blir stekpannan för kall är det lätt att de
ramlar isär.

Om man vill kan man alternativt snabbt steka falaflarna så de får lite stekyta och sedan lägga dem i en form och in i ugnen på 200 grader i några minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0