Kaffedrink med tilltugg

Chokladtryffel med smak av hasselnöt passar perfekt till en varm kaffedrink toppad med fluffig grädde.

Ingredienser

Kaffedrink med tilltugg

1 dl vispgrädde
9 cl Xanté, päronlikör
3 cl Heering coffee eller annan kaffelikör
2 msk råsocker strö
4 dl nybryggt starkt kaffe
1 tsk kakao

Hasselnötstryffel

200 g hassellnötter
2 dl strösocker
200 g mörk choklad (70 %)
3 msk kakao
2 msk florsocker
 

Tillagning

1. Tryffel: Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna ca 2 min. Häll på sockret och låt det smälta tills det är karamelliserat. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem kallna.

2. Hacka chokladen. Mixa den tillsammans med nötterna i en matberedare ca 5 min.  Häll smeten i en bunke och låt stå i kylen ca 2 timmar att stelna.

3. Blanda kakao och florsocker. Rulla cm-stora bollar av tryffeln och rulla dem sedan i kakaoblandningen.

4. Vispa grädden. Fördela päronlikör, kaffelikör och socker i fyra glas. Häll på kaffet. Toppa med grädde och pudra över kakao

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0