Honungsgrillad majskyckling med rostad pumpa

Ingredienser

Ingredienser

Rostade grönsaker

  • 1 butternutpumpa
  • 4 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Honungsgrillad kyckling

  • 900 g majskycklingklubba
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt

Tzatziki

  • 1/2 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Citronolja

  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 msk olivolja

Till servering

  • 1/2 förp bladpersilja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grönsaker: Skala och kärna ur pumpan. Skär i grova bitar. Skala och dela palsternackorna på längden. Skala och klyfta löken. Blanda med olja i UltraPro rektangulär. Salta och peppra.
  3. Kyckling: Blanda kycklingen med riven vitlök, honung, sambal oelek och salt. Lägg i UltraPro  tillsammans med rotsakerna.
  4. Tillaga i mitten av ugnen minst 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i den. När köttsaften är klar och genomskinlig är kycklingen genomstekt.
  5. Tzatziki: Grovriv gurkan och blanda med salt. Låt stå 5 minuter och krama ur vätskan.
  6. Blanda gurkan med yoghurt och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Citronolja: Finriv citronskalet och blanda med olivolja och pressad citronjuice.
  8. Servera kycklingen toppad med finhackad persilja och citronolja tillsammans med tzatziki.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0