Snart händer det saker

Men just nu är det liiite mycket.....
Jag hittade ett recept på praliner och så fort jag får tid ska de testas.
Här är receptet:
Praliner med baconkaramelltryffel
32 praliner
 
4 skivor bacon (80 gram)
 
400 gram mörk choklad till pralinskalen
 
50 gram strösocker
5 gram honung (men nästa gång ska jag testa lönnsirap)
 
160 gram vispgrädde
 
200 gram mjölkchoklad, finhackad
20 gram smör
2 msk rökig whiskey (kan uteslutas)
Gör så här:
  • Knaperstek baconet och lägg det på papper för att rinna av och svalna.
  • Temperera chokladen till skalen och gjut dem. Spara den överflödiga chokladen till bottnarna.
  • Lägg mjölkchoklad och smör i en skål
  • Smält socker, honung och salt i en kastrull tills färgen är gyllenbrun. (använd en betydligt större kastrull än du tror dig behöva!)
  • Koka upp grädden i en annan kastrull och häll över sockret.
  • Sila gräddkaramellblandningen över chokladen och smöret. Rör till smeten blir slät.
  • Tillsätt whiskeyn, om du väljer att ha denna med.
  • Mixa (med mixerstav) till en fyllig tryffel.
  • Stöt baconet i mortel till ett fint "grus" och blanda ner detta i tryffeln.
  • Häll upp tryffeln i en spritspåse och låt svalna till ca 27 grader.
  • Fyll skalen med tryffel.
  • Temperera chokladen till bottnarna, häll på pralinformen och skrapa av överflödet.
  • Låt pralinerna stelna nån timme i kylen innan de tas ut ur formen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0