Blåbärsparfait

 

Ingredienser

6 dl blåbär
1 vaniljstång
3 äggulor
½ dl florsocker
3 äggvitor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde

Dekorera med hela blåbär
 

Gör så här

 
Mixa blåbären i ExtraChef eller QuickChef III.

Dela och skrapa ur vaniljstången.
Vispa äggulor, vaniljfrön och florsocker pösigt.

Vispa äggvitor och strösocker till ett fast skum, bäst blir det om du vispar i SpeedyChef men funkar även i ExtraChef och i nödfall med elvisp även om det tar mycket längre tid.

Vispa grädden.

Blanda bärmoset med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.

Skölj Jelloringen med kallt vatten och fyll smeten i formen.
Frys minst 4 timmar eller över natten.

Låt parfait tina en stund före servering och garnera med färska eller djupfrysta hela blåbär.

Lycka till!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0