Macarons
Ingredienser
Mandelkakor8 st äggvitor
1 dl strösocker
300 g sötmandel, skållad och malen
8 dl florsocker
Smörkräm
200 g smör, mjukt
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
Valfri smaksättning till exempel kakao, lime, hallon, citron
Några droppar valfri hushållsfärg
Gör så här
Mandelkakor
1. Mal mandlarna till mandelmjöl.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
4. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
5. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
6. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor, på en plåt .
7. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
9. Dra bort bakunderlaget från plåten direkt och låt kakorna svalna.
10. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
11. Vispa ner äggulan.
12. Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime.
13. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
14. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.