Gyllene våfflor 10
För 2 personer.
Dessa våfflor är gjorda på amerikansk pannkakasmet!
Ingredienser
5 dl vetemjöl2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
2 dl mjölk
3 ägg
25 g smör + till stekning
Gör så här
Smält smör och låt det svalna.
Blanda de torra ingredienserna i en liten skål.
Blanda mjölk, ägg och det avsvalnade smöret i en större skål. Häll i mjölblandningen. Blanda väl.
Smeten är mycket tjockare än vanlig våffelsmet.
Sätt ugnen på 50 grader.
Hätta upp våffeljärnet.
Häll ca 1/2-1 dl smet i järnet och grädda. De ska vara gyllenbruna när de är färdiga.
Lägg den nygräddade våfflan på galler i den "varma" ugnen (så de inte svalnar).
Servera med grädde, sylt, socker eller något annat gott!
Blanda de torra ingredienserna i en liten skål.
Blanda mjölk, ägg och det avsvalnade smöret i en större skål. Häll i mjölblandningen. Blanda väl.
Smeten är mycket tjockare än vanlig våffelsmet.
Sätt ugnen på 50 grader.
Hätta upp våffeljärnet.
Häll ca 1/2-1 dl smet i järnet och grädda. De ska vara gyllenbruna när de är färdiga.
Lägg den nygräddade våfflan på galler i den "varma" ugnen (så de inte svalnar).
Servera med grädde, sylt, socker eller något annat gott!
Kommentarer
Trackback