Barnfamiljens påskgryta med lamm, kyckling och grönsaker

Karsten Kromans recept som lagades på Seminar 2012

Två påskrätter i en
Ingredienser
1 liten kyckling (ca 1 200 g) eller
6 lår/kycklinglårfiléer
300 g färsk lammbog
Olja till stekning
2 tsk curry
1/8 rotselleri
1–2 morötter
1 persiljerot
0,5 purjolök
100 g gröna bönor
100 g basmatiris
100 g pasta penne
1 burk hela skalade tomater
4 vitlöksklyftor
Skal av 0,5 citron
50–100 g majs
1 röd paprika
25 g smör
1 liter kycklingbuljong
Salt och peppar
Hackade örter

Gör så här
Skär kycklingköttet från skrovet med U-series Kockkniv och skär det i mindre
bitar (om du inte använder kycklinglår/kycklinglårfiléer). Bryn kycklingen i olja
på T chefseries™ Stekpanna 28 cm med glaslock. Smaka av med salt och
peppar. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
Putsa lammköttet och ta bort senor och hinnor och skär i stora tärningar om
ca 3 x 3 cm med U-series Kockkniv. Vänd köttet i curry och bryn i olja på
T chefseries™ Stekpanna 28 cm med glaslock. Smaka av med salt. Lägg på
en tallrik och ställ åt sidan.
Skölj, skala och skär rotfrukter i tärningar och skär den sköljda purjolöken i
skivor. Lägg grönsaksblandningen i en hög mitt i UltraPro™ Oval 5 l,
och lämna plats på varje sida. Strö över lite salt.
Skär bönorna i 2–3 cm stora bitar. Skär paprikan i 2–3 cm breda strimlor.
Skölj riset och lägg det och pastan på var sin sida av grönsaksblandningen i
UltraPro™ Oval 5 l.
Risrätt:
Hacka de skalade tomaterna, häll över riset och pressa över två
vitlöksklyftor i Vitlökspress. Tillsätt bönorna, och sedan det brynta lammköttet.
Pasta penne-rätt:
Pressa två vitlöksklyftor över pastan och sedan skalet av en halv citron som du
river med Easylogics Rivjärn. Avsluta med 25 gram smör i små bitar. Tillsätt
majs och röd paprika och de brynta kycklingbitarna.
Lägg till ca 1 l buljong i rätten. Täck med lock och tillaga i 200 °C i ca 30 minuter.
Strö över lite hackade örter före serveringen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0