Varför finns där ingen is till punchen?

I morgon är det nyårsafton!
En viktig ingrediens till ett lyckat nyårsfirande är isbiten.
För att få snygga glasklara isbitar som inte smälter så snabbt så ska du koka vattnet innan du fryser det.
Koka upp vattnet i en kastrull, de flesta vattenkokare slår av för snabbt så att syret inte hinner koka ur.
Ge vattnet ett riktigt uppkok, det räcker inte med den första bubblan.
Fyll istärningsbehållaren genom kapsylen med vatten upp till det markerade maxstrecket. Stäng kapsylen och ställ in behållaren plant i frysen.
Du får snyggare, mer hållbara isbitar och du spar dessutom energi när du fryser in varmt vatten istället för kallt.
Det visste redan Aristoteles på Antiken.
 
Ett extra festligt tips är ju att lägga ett vackert bär eller blad i varje behållare.
Tänk på att använda ätbara saker som dekoration om du har glupska vänner.
Till champagnen är det viktigt med rena glas, det finns det nu forskning på:
http://nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8201163

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0