Våfflor - laktos och glutenfria
För 8-10 lagga personer.
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
2 ½ dl havrebaserad dryck
2 ½ dl kallt vatten
½ dl mjölkfritt flytande margarin
Våfflor för allergiker.
Ingredienser
3 ½ dl glutenfri fin mix1 tsk bakpulver
1 tsk socker
2 ½ dl havrebaserad dryck
2 ½ dl kallt vatten
½ dl mjölkfritt flytande margarin
Gör så här
1. Blanda de torra ingredienserna. Rör samman havredrycken och vattnet.
2. Vispa ner lite av vätskan i mjölkblandningen till en slät smet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Rör om.
3. Grädda i het lag och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller mjölkfri grädde samt sylt eller bär
2. Vispa ner lite av vätskan i mjölkblandningen till en slät smet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Rör om.
3. Grädda i het lag och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller mjölkfri grädde samt sylt eller bär

Kommentarer
Trackback