Saffranskaka

Ett recept på en god klassisk saffranskaka. En saftig och fin kaka som är enkel att göra med detta recept. Saffran ger den fina gula färgen och en mycket god smak.
Tid: 1 timme, varav 45 i ugnen
1 kaka, 12-15 bitar

Ingredienser:

  • 200 g smör 
  • 0,5 g (1 kuvert) saffran
  • 2 st ägg 
  • 3 dl spcker 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 1,5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • florsocker

Gör så här:

Smält matfettet och låt det svalna.

Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.

Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst.

Vispa ner saffran, och mjölk.

Blanda bakpulver och vetemjöl och sikta ner i smeten

vänd ner tillsammans med det smälta matfettet och rör till en jämn smet.

Häll smeten i Silikonformen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat.

Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.

Sikta över florsocker vid servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0