Svart vinbärssorbet
2,5 dl | svartvinbärssylt |
2,5 dl | vatten |
3 st | äggvitor |
2 msk | strösocker |
garnering |
|
1,5 dl | grädde |
2 dl | vinbär |
12 st | citronmelissblad |
Gör så här
- Blanda vinbärssylt och vatten och häll blandningen i Jelloringen.
- Alt. till svartvinbärssylt, mixa i QuickChef III 2,5 dl svartvinbär med 1,5 dl socker och 1 tsk vaniljsocker.
- Ställ formen i frysen tills blandningen är halvfrusen, vilket tar ca. 1,5 timme.
- Vispa äggvitorna i SpeedyChef till skum, strö ner socker och vispa en stund till.
- Blanda vinbärsmassan med äggvispet ochh häll tillbaka i formen.
- Frys blandningen i ytterligare 2-3 timmar och rör om då och då.
- Vispa grädden tjock.
- Lägg upp sorbeten som fina bollar i vackra glas eller på assietter. Garnera med grädde (grärna spritsad)och vackra bär (svarta/röda vinbär, hallon, blåbär) och gröna blad (citronmeliss eller vinbärsblad)
Kommentarer
Trackback