Grovt bröd med äpple och youghurt.

Grovt bröd med äpple och youghurt.Ingredienser

Gott, nyttigt och lättbakat.
1 stort eller 2 "normala" bröd

4 dl fiberhavregryn
6 dl siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkel
1 dl krossat linfrö
1 dl solrosfrön eller pumpafrön
1 msk havssalt
4 tsk bikarbonat

8 - 9 dl naturell youghurt
3 grovt rivna äpplen
2 msk honung
Blanda alla torra ingredienser väl i ProBaking skålen.
Riv äpplet på Rivjärnet monterat i lockkransen.
Blanda sedan i youghurt och honung med hjälp av lilla degskrapan.
Rör om väl och fyll i UltraPro 3,5 liter
eller 2 silikon brödformar.
Grädda längst ner i ugnen, 175*, 80 min.
Brödet går utmärkt att frysa.
Man kan ju också göra halv sats= ett bröd.
Trackback
RSS 2.0