Laxmousse

Förrätt för 8 personer

200 g laxfilé utan skinn
2 liter okande fiskbuljong
100 g rökt lax
30 g mjukt smör
1 dl vispgrädde
1 citron
8 skivor rostat bröd
8 skivor lime som halveras
1 pkt vattenkrasse
salt och peppar
Lägg laxfiléerna i insatsen i Iso-Duo Servofix
Häll buljonen över fisken Sätt på locket och låt fisken ångas i 15 minuter.
Lyft upp insatsen, låt vattnet rinna av och fisken svalna.
Pressa citronen på Bake-to-basic Citruspress
Lägg i kokt lax, rökt lax, smör, grädde och en msk citronsaft i QuickChef III
Mixa tills konsistensen har blivit en grov mousse.
Smaksätt med salt och peppar.
Gör 8 rundlar av brödet med hjälp av Avant Mugg
Fördela moussen på bröden med Degskrapan
Dekorera med lime och vattenkrasse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0