Ärtsoppa till Nyår

För 4 personer

600 g djupfrysta ärter av hög kvalité

6 dl vatten

1 1/2 tärning grönsaksbuljong

1/2 dl skivad morot

1 dl finhackad schalottenlök

färsk basilika

salt och vitpeppar

1 1/2 dl vispgrädde

2 dl torr champagne eller mousserande vin

1. Skala moroten med grönsaksskalaren och skär den i ganska tunna skivor med hjälp av Bake-to basics Rivjärn. Skala och finhacka schalottenlök i HerbChopper.

2. Koka upp vattnet i rymlig kastrull. Smula i buljongtärningarna och se till att de löser sig helt. Lägg därefter i morotsskivor, schalottenlök och ärter. Lägg i 5-6 blad basilika och sjud allt i 10 minuter.

3. Kör soppan helt slät i QuickChef III med kniven monterad. Smaka av med salt och vitpeppar. Så långt kan soppan förberedas.

4. Vispa grädden fast i SpeedyChef. Vänd ner grädden precis före servering. Avsluta med att slå i champagne eller mousserande vin och droppa några basilikablad över. Därefter måste soppan bjudas direkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0