Ärtsoppa till Nyår
För 4 personer
600 g djupfrysta ärter av hög kvalité
6 dl vatten
1 1/2 tärning grönsaksbuljong
1/2 dl skivad morot
1 dl finhackad schalottenlök
färsk basilika
salt och vitpeppar
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl torr champagne eller mousserande vin
1. Skala moroten med grönsaksskalaren och skär den i ganska tunna skivor med hjälp av Bake-to basics Rivjärn. Skala och finhacka schalottenlök i HerbChopper.
2. Koka upp vattnet i rymlig kastrull. Smula i buljongtärningarna och se till att de löser sig helt. Lägg därefter i morotsskivor, schalottenlök och ärter. Lägg i 5-6 blad basilika och sjud allt i 10 minuter.
3. Kör soppan helt slät i QuickChef III med kniven monterad. Smaka av med salt och vitpeppar. Så långt kan soppan förberedas.
4. Vispa grädden fast i SpeedyChef. Vänd ner grädden precis före servering. Avsluta med att slå i champagne eller mousserande vin och droppa några basilikablad över. Därefter måste soppan bjudas direkt.