LAXMOUSSE

LAXMOUSSE

5-6 dl kokt lax
2-2,5 dl majonäs
2 dl vispad grädde
2 msk senap (fransk 1 tsk)
0.5 dl chilisås
0.5-1 dl hackad purjolök
dill
2 tsk italiensk salladskrydda
salt
peppar
7-8 gelantinblad
matolja
Finfördela fisken
Vispa grädden hårt
Blanda samman allt och smaka av med kryddor
Blötlägg gelantinbladen väl, krama ur och smält på svag värme
Rör ner det i laxsmeten.
Pensla Jelloformen med matolja
Häll i smeten i formen och låt stå kallt minst 5 timmar
Kan frysas.

Servera som förrätt med romsås
Finhacka lök
Blanda med röd rom och creme fresch

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0