Ravioli

Fyllda raviolis med kräftstjärtar i
paprika- och chilicreme-fraiche



Ingredienser:

Deg:

 

3 dl vetemjöl

 

1dl durummjöl

 

2 st ägg

 

1 st äggula

 

Salt

 

Äggvita till pensling

 

 

 

Fyllning:

 

1 burk kräftstjärtar cirka 150 gram utan lag

 

2 msk tomatpuré

 

2 msk hackad gräslök

 

1 msk creme fraiche (från burken nedan)

 

1 äggula

 

1 burk creme fraiche smaksatt med paprika och chili

 

 

 

Hacka kräftstjärtarna och blanda med tomatpuré, gräslök, äggula och creme fraiche.

 

 

 

Blanda och knåda alla ingredienserna till degen noga i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l på Bake-to-Basics Degunderlag. Lägg degen i en lufttät Optimum 2,9 l. Kavla ut degen tunt på Bake-to-Basics Degunderlag med Bake-to-Basics Brödkavel med hjälp av lite mjöl. Dela degen i två delar. Strö Ravioli Maker med mjöl och lägg den ena delen deg ovanpå. Fyll blandningen i Ravioli Maker med hjälp av Degskrapa och placera lite fyllning i vardera hål. Pensla kanterna med vatten med hjälp av Silikon Pensel. Placera den andra delen deg ovanpå, pressa lätt med händerna och kavla ut försiktigt med Bake-to-Basics Brödkavel över Ravioli Maker så att degen formas. Ta bort överskjutande deg och använd till nästa portion. Placera CoolSmart 3 l ovanpå Ravioli Maker och vänd så att kakorna ramlar ner i behållaren. Placera på Silikon Bakunderlag i en förvärmd ugn vid 200 C i 8-10 minuter.

 

Blanda med creme fraichen. Garnera med gräslök.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0