Potatissoppa med spröd Serranoskinka
Potatissoppa med spröd Serranoskinka
8 portioner
Ingredienser: |
Tupperwareprodukter: |
1 kg potatis |
UltraPlus 3 liter |
1/2 dl vatten |
Grönsaksskalare |
400 g rödlök |
Örtkniv |
3 msk olja |
Vitlökspress |
3 tsk brunt farinsocker |
Grönsaksstöt |
2 vitlöksklyftor |
Kryddryddkvarn |
2 tsk paprikapulver |
IsoDuo 2,5 liter |
1,25 dl vitt vin |
Ev. QuickChef |
1 l hönsbuljong |
|
Salt |
|
Peppar |
|
Brödkrutonger |
|
80 g Serranoskinka i skivor (Går även att ersätta med bacon) |
Gör så här:
• Skala potatisarna med Grönsaksskalaren och skär dem i tärningar (ca 2x2 cm) med Örtkniv. Häll potatis och vatten i UltraPlus.
• Tillaga vid 750 watt i 8 minuter. Ta ut och rör runt.
• Skär löken i klyftor eller tärningar med Örtkniven och häll i UltraPlus. Tillsätt olja och socker.
• Pressa vitlöken med Vitlökspressen och häll i UltraPlus. Sätt på locket.
• Tillaga under lock i 3 minuter vid 750 watt. Ta ut och blanda.
• Mosa potatisarna med Grönsaksstöten och tillsätt vin, buljong och 1 tsk paprikapulver. Rör runt.
• Tillaga under lock ytterligare 3 minuter vid 750 watt.
• Smaka av soppan med salt och peppar från Kryddkvarnarna.
• Anrätta i IsoDuo och dekorera med 1 tsk paprikapulver.
• Stek Serranoskinkan i en stekpanna tills den blir spröd.
• Servera med brödkrutonger och spröda Serranoskivor