Potatissoppa med spröd Serranoskinka

Potatissoppa med spröd Serranoskinka

8 portioner

Ingredienser:

Tupperwareprodukter:

1 kg potatis

UltraPlus 3 liter

1/2 dl vatten

Grönsaksskalare

400 g rödlök

Örtkniv

3 msk olja

Vitlökspress

3 tsk brunt farinsocker

Grönsaksstöt

2 vitlöksklyftor

Kryddryddkvarn

2 tsk paprikapulver

IsoDuo 2,5 liter

1,25 dl vitt vin

Ev. QuickChef

1 l hönsbuljong

 

Salt

 

Peppar

 

Brödkrutonger

 

80 g Serranoskinka i skivor (Går även att ersätta med bacon)

Gör så här:
•  Skala potatisarna med Grönsaksskalaren och skär dem i tärningar (ca 2x2 cm) med Örtkniv. Häll potatis och vatten i UltraPlus.
•  Tillaga vid 750 watt i 8 minuter. Ta ut och rör runt.
•  Skär löken i klyftor eller tärningar med Örtkniven och häll i UltraPlus. Tillsätt olja och socker.
•  Pressa vitlöken med Vitlökspressen och häll i UltraPlus. Sätt på locket.
•  Tillaga under lock i 3 minuter vid 750 watt. Ta ut och blanda.
•  Mosa potatisarna med Grönsaksstöten och tillsätt vin, buljong och 1 tsk paprikapulver. Rör runt.
•  Tillaga under lock ytterligare 3 minuter vid 750 watt.
•  Smaka av soppan med salt och peppar från Kryddkvarnarna.
•  Anrätta i IsoDuo och dekorera med 1 tsk paprikapulver.
•  Stek Serranoskinkan i en stekpanna tills den blir spröd.
•  Servera med brödkrutonger och spröda Serranoskivor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0