Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar


INGREDIENSER

250 g pepparkakor + 100 g till rullning av bollar
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl florsocker
1 msk äkta vaniljsocker
75 g smör
2 msk Grand Marnier

SÅ GÖR DU:

1. Dag 1: Vispa i Speedychef ägg tillsammans med florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn smet.
2. Kör pepparkakorna i QuickChef III så att det blir smulor.
3. Smält smöret i MicroPlus kannan.
4. Blanda äggsmeten med 250 g av pepparkakssmulorna och det smälta smöret samt likören.
5. Forma till en jämn smet och lägg i en skål med lock och ställ i kylen över natten..
6. Dag 2: Forma bollar av degen och rulla dem i pepparkaks-smulor. Servera eller spara i kyl.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0