2 person
Ingredienser
2 st pata portioner, gärna fullkorn | |
1 st fänkål | |
0,5 st röd paprika | |
1 st rödlök | |
1,5 msk vitlöksolja eller olivolja med 1 pressad vitlöksklyfta | |
6 st oliver | |
3 st anjovisfiléer | |
0,5 tsk salt | |
2 krm svartpeppar |
Pesto
1 st rostad skiva vitt bröd | |
3 msk persilja |
Tillagning
Bröd och persilja i stället för dyr parmesan och basilika och pyttelite olivolja ger en god fattigmanspesto.
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i Iso-Duo Servofix.
2. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor på bake-to-Basics rivjärn. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken grovt i Herb Chopper. Blanda grönsakerna med oljan i en bunke. Låt marinera 5–10 min. Ta upp grönsakerna och fräs dem på medelvärme 5–8 min, rör om då och då. Blanda i pastan, oliverna och ansjovis (Hacka anjovisen först) och låt allt bli varmt.
3. Smula ner brödskivan i bunken från grönsakerna. Hacka persiljan och blanda i den också. Vänd runt för att ta vara på vitlöksoljan.
4. Servera pastan i varma tallrikar med fattigmanspesto.
2. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor på bake-to-Basics rivjärn. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken grovt i Herb Chopper. Blanda grönsakerna med oljan i en bunke. Låt marinera 5–10 min. Ta upp grönsakerna och fräs dem på medelvärme 5–8 min, rör om då och då. Blanda i pastan, oliverna och ansjovis (Hacka anjovisen först) och låt allt bli varmt.
3. Smula ner brödskivan i bunken från grönsakerna. Hacka persiljan och blanda i den också. Vänd runt för att ta vara på vitlöksoljan.
4. Servera pastan i varma tallrikar med fattigmanspesto.