Pasta med grillade vintergrönsaker och fattigmanspesto

Pasta med grillade vintergrönsaker och fattigmanspesto

2 person
Ingredienser

2 st pata portioner, gärna fullkorn  
1 st fänkål  
0,5 st röd paprika  
1 st rödlök  
1,5 msk vitlöksolja eller olivolja med 1 pressad vitlöksklyfta  
6 st oliver  
3 st anjovisfiléer  
0,5 tsk salt  
2 krm svartpeppar  

Pesto

1 st rostad skiva vitt bröd  
3 msk persilja  

Tillagning

Bröd och persilja i stället för dyr parmesan och basilika och pyttelite olivolja ger en god fattigmanspesto.
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i Iso-Duo Servofix.
2. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor på bake-to-Basics rivjärn. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken grovt i Herb Chopper. Blanda grönsakerna med oljan i en bunke. Låt marinera 5–10 min. Ta upp grönsakerna och fräs dem på medelvärme 5–8 min, rör om då och då. Blanda i pastan, oliverna och ansjovis (Hacka anjovisen först) och låt allt bli varmt.
3. Smula ner brödskivan i bunken från grönsakerna. Hacka persiljan och blanda i den också. Vänd runt för att ta vara på vitlöksoljan.
4. Servera pastan i varma tallrikar med fattigmanspesto.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0