UltraPro Grillfat Örtmarinerade kycklingbröst med sommargrönt och Sauce Verte

Örtmarinerade kycklingbröst med sommargrönt och Sauce Verte

1 person

Färsk persilja

Färsk dill

Färsk ramslök (eller lite mer persilja, dill eller gräslök)

Färsk gräslök

½ - 1 dl olja till marinad

Salt och peppar

1 kycklingbröst

2 msk majonnäs

4 msk lätt-crème fraiche

3 - 4 små färska morötter med blast

2 färska gröna sparrisar

2 färska vårlökar

6 - 8 stjälkar med färska ärtor

 

Tillvägagångssätt marinad och Sauce Verte:

·         Skölj de färska örterna noggrant i kallt vatten i Pro Baking Sil.

·         Sätt i knivtillsatsen i Smooth Chopper. Lägg i örterna i Smooth Chopper och dra cirka 10-15 gånger i snöret.

·         Ta hälften av örterna och rör dem samman med oljan i Optimum 5 dl till en marinad, som smakas av med salt och peppar. Lägg kycklingbrösten i marinaden, och låt det stå och dra i kylskåpet några timmar.

·         Byt ut knivtillsatsen mot vispen. Blanda resten av örterna i Smooth Chopper med majonnäsen och crème fraichen till en kall Sauce Verte. Smaka av med salt och peppar. Förvara den i kylskåpet i Elegance Skål 6 dl med lock på. Denna sås kan göras dagen före och håller i 2-3 dagar i kylskåpet.

Tillvägagångssätt kycklingbröst och sommargrönt:

·         Skala morötterna med Vertikal Grönsaksskalare (låt gärna 1-2 cm av blasten vara kvar).

·         Knäck sparrisen 3-4 cm från änden. Skölj dem och skär dem i 3 bitar på snedden.

·         Skär bort rotspetsen av toppen på vårlökarna och dela lökarna i 2 bitar på snedden.

·         Rensa ut ärtorna från stjälkarna.

·         Lägg grönsakerna runt kanten på UltraPro™ Grillfat och krydda med salt och peppar.

·         Lägg det marinerade kycklingbröstet i mitten på UltraPro™ Grillfat och lägg på locket. Tillbered kycklingen och grönsakerna i mikrovågsugn på 360 watt i cirka 10 minuter.

 

Anrättning:

·         Skär kycklingbröstet i 4 bitar med U-Series Kockkniv och arrangera dem prydligt på en tallrik.

·         Lägg på grönsakerna och avsluta anrättningen genom att hälla lite Sauce Verte på kycklingen. Servera resten i Elegance Skål 6 dl vid sidan om.

·         Servera med kokt potatis, ris, pasta eller nybakt bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0