Vanliga svenska våfflor

Vanliga svenska våfflor

Med jäst och kall mjölk

 

Gör så här

25 g jäst
5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 dl smält smör
Smula jästen i Snabbshakern
tillsammans med hälften av mjölken,
pys locket, vänd, upprepa tills pyset är borta skak tills jästen är upplöst
Smält smöret i MicroPlus kannan
Mät upp mjölet och saltet i Probaking skålen
häll över degspadet och rör eller vispa slätt med vispen.
Rör i resten av mjöken tillsammans med det smälta smöret. 
Sätt på locket och låt svälla i kylen cirka två timmar.
Grädda och njut nygräddade.

Dessa våfflor håller sig frasiga även om man varmhåller dem
och det gör man naturligtvis bäst i Iso-Duo Servofix

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0