Diska

Jag får ofta frågor om man kan diska Tupperware produkter i diskmaskin.
I de flesta fall så är svaret JA, all tupperwareplast som är tillverkad efter 1982 tål att diskas i maskinen. 
Eftersom det är mycket slipmedel i maskindiskmedel så rekommenderar vi handdisk på de glasklara produkterna för att hålla dem repfria och fina. De kommer med tiden, precis som glas, att bli lite repiga och matta om man ändå maskindiskar. 
De produkter som är av andra material än plast och som är av flera olika material ska man tänka till lite.
I våra storsäljare just nu HerbChopper, SmoothChopper och ExtraChef ska man inte diska det övre locket i maskin. Snöret som sitter upprullat mår inte bra av att bli blött, har du råkat stoppa ner det i diskhon och det blivit vått så försök att torka det annars finns risk att det kommer att fransa sig. Knivar kommer att bli slöa av slipmedlet varför de inte bör diskas i maskinen om du vill hålla dem vassa. Metall ska man alltid vara försiktig med i maskin det är lätt att få flygrost i maskinen och då sprider det sig gärna till all metall. Innehåller produkten skruvar med små skrymslen eller andra vassa saker så unvik helst maskindisk.
I de galler som först var på CheeSmart finns ett filter som inte tål maskindisk i de galler som finns nu är det förbättrat material så det är ok att diska CheeSmarts alla delar om filtret är vitt.
Tygpåsen till spritspåsen ska handdiskas och vändas utochin med den plastade sidan utåt så att den torkar ordentligt.
All disk ska sköljas i kallt vatten innan den diskas varmt, det gäller ju även Tupperwares produkter. Det är för att stänga porerna och för att värme fixerar färg och doft. Har du haft starkt färgade saker i produkten som tex röd paprika, tomat, morot och rödbeta i en behållare eller skurit lök med din kniv så är det extra viktigt att skäöla med kallt vatten, max 34 grader för att inte fixera.
Har ett misstag skett och "någon annan" råkat spola hett vatten i den matlåda där du just haft köttfärssås eftersom de trodde att det var nödvändigt för att få bort det feta så har du troligen en orange skål och det finns några olika knep som rekommenderas och det jag tycker fungerar bäst är att sätta den över växande gräs över natten. Jag vet inte vad som gör att det fungerar, klorofyll såger några men jag tror att det kan vara tomten.
Har du råkat förvara något för länge så att det blivit mögel i behållaren så diskar du produkten för hand och sköljer den sedan med något antibakteriellt, jag använder salt eller ättika. 
 
Vi som jobbar med Tupperware har "Show how bok" med extra information om produkterna som finns i vårt aktuella magasin, i den boken kan vi slå upp kolla på den produkt du undrar över vad som står för just den.
Vi har den med på demonstrationen och du kan maila eller ringa i efterhand, du hittar kontaktuppgifter till din konsulent på den beställningslista som du fyllde i och fick tillbaka tillsammans med din leverans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0