Semesterminnen

Vi har varit iväg på lite semester, 8 dagar på Azorerna.
Det var verkligen en upplevelse. Mäktig natur och god mat. underbar frukt.
Första kvällen åt vi på en restaurang som heter 100 fiskben. Till dessert valde vi alla ananas carpacciooch här hittade jag ett recept

Ananas carpaccio

 

Förberedelser: 15 min.
Tillagning: 15 min.

Ingredienser till 4 personer
1 ananas (700 g)
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
1 vaniljstång

Klipp toppen och botten av ananasen och skala den med U-series Kockkniv. Halvera ananasen och ta bort stocken. Skiva ananasen med MandoChef på (2| ) och lägg dem i botten av Click n’ Shake eller Exclusive Serveringsfat 1,3 l. Koka upp socker och vatten i T chefseries™ Kastrull 2,4 l på medelvärme och rör med Rörslev medan sockret upplöses.
Tillsätt vaniljfrön och låt sjuda ett par minuter. Låt svalna något och häll blandningen över ananasskivorna innan sockerlagen blir för tjock. Sätt på locket Click n’ Shake och låt stå i kylskåp i minst två timmar före servering. Servera som efterrätt till exempel med vaniljglass.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0