Pulled Chicken Teriyaki
4-5 portioner
Ingredienser
900 g kycklingfile
1 1/2 dl soya
4 msk vitvinsvinäger
3/4 dl brunfarin
4 msk Honung
3 msk Apelsinmarmelad
1 rejäl bit ingefära
3 klyftor Vitlök
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2-1 dl Vatten
1-1 1/2 msk majsstärkelse
Till servering
Ris
Kokta grönsaker
Sesamfrön
Gör så här
Häll ner soya, vinäger, brunfarin, honung, apelsinmarmelad och svartpeppar i en bunke.
Riv ner ingefäran och vitlöken i bunken och rör runt.
Marinera kycklingen i marinaden några timmar eller under natten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en UltraPro
Grädda kycklingen i 30 minuter.
Ta ut kycklingen ur ugnen och låt svalna en anning.
Dra isär kycklingfilerna till bitar med hjälp av en gaffel.
Rör ner majsstärkelsen i skyn och blanda ner kycklingen i såsen och servera med ris.