Medelhavsbröd

Funderar på att baka lite........

Medelhavsbröd

 

6 pers

100 g kärnfria svarta oliver
2 ägg
4 msk olivolja
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk socker
1 dl mjölk
150 g fetaost
grovt salt
½ tsk torkad timjan

  1. Börja med att sätta på ugnen på 180º C.
  2. Hacka oliverna grovt med TupperChef Universalkniv. Lägg 6-8 hela oliver åt sidan.
  3. Häll ägg och olivolja i Snabb Shaker och blanda tills blandningen skummar.
  4. Häll i mjöl, bakpulver, oliver (förutom de 6-8 hela oliverna), socker, mjölk och blandningen från Snabb Shaker i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l. Blanda till en jämn deg med hjälp av Degskrapa.
  5. Fördela degen i UltraPro Brödform. Smula fetaost över och pressa ner de hela oliverna i degen. Strö grovt salt och torkad timjan över.
  6. Baka brödet i ugnen i ca. 50 min. tills ovansidan är gyllenbrun och brödet är klart. Ta ut brödet ur formen med det samma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0