Recept fån teammöte den 30/8
Pastagratäng med kyckling, 4 port
Ingredienser 300 g fryst kycklingfilé
200 g pasta (t ex rigatoni)
1 purjolök (à 175 g)
4 tomater
2 msk grillkrydda
1 burk ricottaost (à 250 g)
2 dl crème fraiche
3 1/2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1/2 kruka basilika
Gör så här
1.Tina fryst kycklingfilé. Skär i lillfingerstora strimlor.
2.Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla purjolök. Skär tomater i bitar.
3.Sätt ugnen på 200°C.
4.Stek kycklingen i 1 msk olivolja 3-4 minuter. Ta av från värmen och blanda i purjolök, tomater och grillkrydda.
5.Vispa ihop ricottaost med crème fraiche, riven lagrad ost med ägg i en stor bunke. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd ner pastan och kycklingblandningen. Häll allt i en oljad ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
6.Garnera med basilika och servera gärna en sallad till.
Pastan kokade jag i Easy Pasta i micron, ca 15 min och sedan lades allt i UltraPro™, rund 2,5 L. Receptet har jag hittat på Ica.se. Jag har provat att gör enligt orginalrecept, jag har bytt kyckling mot skinka och jag har gjort den helt vegetarisk, då tillsatte jag lite pesto också!! jag kryddade efter eget behag, pressade en vitlök... Det är bara fantasin som sätter gränser! Alla varianter blev jättegoda!!!!
OBS på teammötet gjorde vi dubbel sats i UltrPro 5,7 Liter.
Här är receptet på kladdkakan:
Gravity’s kladdkaka
2 ägg
2 dl socker
Ägg & socker röres ihop med
125 g smält margarin, man kan ta flytande direkt
1½ dl vetemjöl, 4 msk kakao
1½ msk vaniljsocker
Rör ihop i Mått-oMix 2 L och häll i runda silikonformen
In i micron 4 min på 750 W
Serverades med vispad grädde.