Aladdins drömkaka
Blev lite sugen på något gott på fredagkvällen så vi provade ett nytt recept
3 dl vetemjöl2 msk strösocker
125 g Svenskt Smör® från Arla
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
500 g Arla Köket® Kesella kvarg
1 dl strösocker
1 dl Arla Köket® crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 citron
Gör så här
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa i QuickChef III.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut i rund silikonform.
Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen.
Häll i silikonformen.
Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min i 200 grader.
Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.
Tack för tipset Anna-Stina!
Den var supergod
Kommentarer
Trackback