Mandellax med blommig potatis

Lägger man kvistar av örter på potatisen bibehålls växtens karaktär.
Prova gärna andra örtkryddor som oregano och salvia.
 
4 portionsbitar lax (drygt 100 g st.)
1 tsk salt
1 dl flagad mandel
2 msk bladpersilja
50 g riven ost (cheddar eller emmentaler)
8 st potatisar
1/2 msk rapsolja
1/2 knippe färsk timjan.
 
1. Sätt ugnen på 200°. Skär fisken i portionsbitar om det inte är gjort.
2. Lägg fisken i en UltraPro och salta.
3. Blanda mandel, persilja och ost. Strö det över fisken. Skala potatisen och dela den. Är den stor så skär den i cm-tjocka skivor.
Lägg potatisen runt fisken. Pensla ovansidan på potatisen med olja.
Salta potatisen och lägg på kvistar av timjan.
4. Stek ca 30 minuter mitt i ugnen tills fisk och potatis är genomstekta och fått fin färg. Servera med haricots verts och röd paprika.
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0