COUSCOUSSALLAD 4 – 6 pers
Nu har vi fått nya recept från olika håll så nu provar vi lite nya maträtter.
Igår blev det Karrekotletter kryddade med Sambal oilek och jägarkrydda på UltraPro Grillfat och till det Couscoussallad som vi fått receptet på från Ulrika.
Det blev kanongott och det jag gillar allra bäst, det var jätteenkelt!
COUSCOUSSALLAD 4 – 6 pers, buffé 12 pers
3,5 DL COUSCOUS + 4 DL VATTEN
0,5 DL LIME- ELLER CITRONSAFT
SALT OCH SVARTPEPPAR
3 TOMATER
1 GUL PAPRIKA
1 DL BREDBLADIG PERSILJA
1 DL FÄRSKA MYNTABLAD
1 RÖDLÖK
0,5 DL OLIVOLJA
Häll couscous i EasyRice med vattnet.Sätt på lock och tillaga i mikrovågs-
ugn i ca 3 min.på 800 W.
Häll lime- eller citronsaft över couscousen när den är färdig.
Rör om och krydda med salt och peppar.
Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Hacka tomater tillsammans med
paprika,persilja,mynta och rödlök i Quick Chef lll, alt Smooth choppern.
Blanda de hackade grönsakerna med olivolja i couscousen och låt salladen
stå en stund före serveringen,så att alla smaker hinner blandas.
Använd salladen som tillbehör till olika typer av kött,fågel eller fisk.
Du kan t.ex. laga en härlig ugnsstekt kyckling i UltraPro.
Tips: Kan också tillagas med ris, mathavre(glutenfritt) eller bulgur.
Koka då riset enligt anvisningarna på förpackningen.