Mjukkokta ägg med hallonskum, krasse och rostat bröd

Dessa "Smilende ägg" gjorde Karsten Kroman till oss på seminar
En trevlig liten förrätt till påskbordet.

Ingredienser
4 toastskivor
Smör till stekning
Lite färskost
4 rädisor
4 ägg
1 förpackning krasse
2 tsk hallon (färska eller tinade)
1 äggvita
Salt
Kallt vatten

Gör så här
Ta fram de fyra toastskivorna. Stek brödet i lite smör i
T chefseries™ Stekpanna 28 cm med glaslock. Bred färskost
på brödet och lägg på några tunna skivor av rädisor.
Koka äggen i sex minuter i T chefseries™ Kastrull
2,4 l med glaslock. Strö under tiden rikligt med krasse på en
liten tallrik. Lägg en brödskiva på krassen. Ta upp äggen när de
är färdiga och spola dem med kallt vatten en stund.
Lägg hallonen i Smooth Chopper med knivinsats och finhacka
dem. Byt ut knivinsatsen mot vispen. Tillsätt en äggvita, en nypa
salt och fyll på med kallt vatten tills behållaren är nästan halvfull.
Vispa blandningen noga så att den börjar skumma.
Skala äggen och halvera dem på längden med U-series
Universalkniv. Lägg en ägghalva på brödskivan och garnera
med hallonskum.
Servera direkt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0