Löjromscheesecake
Löjromscheesecake
Ingredienser
Beräknat för 4-6 portioner
3 st | gelatinblad |
150 g | philadelphiaost |
1 dl | crème fraiche |
40 g | löjrom |
4 msk | finhackad dill |
2 msk | grädde |
3 skiva(or) | kavring |
50 g | smör |
60 g | löjrom till garnering |
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.
Blanda philadelphiaost, crème fraiche, löjrom och dill.
Smaka av med salt och peppar.
Mixa kavring och smör fint och lägg som botten i Build n´Shape.
Ställ kallt i kylskåpet.
Värm grädden.
Krama ur gelatinbladet och smält i den varma grädden.
Låt svalna något och vänd ner i krämen.
Häll eller spritsa blandningen över kavringen.
Bred den jämnt.
Låt stå kallt i ca 1 -2 timmar.
Garnera med extra löjrom.
Ta upp ur formen och skär i små portionsbitar.Kommentarer
Trackback