Jätterelett
Jättereletten fanns ju i sortementet då jag startade som konsulent i Tupperware 1993.
Det har varit en av mina favoriter och det finns fortfarande många som pratar om när vi kokade lax i den på demonstrationer.
Idag fick jag ett nytt tips!
Då man gör saft som ska stå i kylskåp så är den bra eftersom den passar bra och tar liten plats på hyllorna.
Det har varit en av mina favoriter och det finns fortfarande många som pratar om när vi kokade lax i den på demonstrationer.
Idag fick jag ett nytt tips!
Då man gör saft som ska stå i kylskåp så är den bra eftersom den passar bra och tar liten plats på hyllorna.
Flädersaft
Ingredienser (1 portion)
- 40-50 klasar fläderblommor
- 3-4 stora citroner
- 2 liter vatten
- 2 kg strösocker
- 30 g citronsyra
Tillagning
- Plocka fläderblommorna.
- Lägg de nyplockade blomklasarna i Jättereletten.
- Borsta citronerna noga under varmt vatten och skiva dem tunnt. Lägg dem tillsammans med fläderblommorna.
- Koka upp vatten och rör ner socker och citronsyra. Häll den heta vätskan över fläderblommorna och citronerna. Täck kärlet med lock.
- Låt saften stå svalt i 3-4 dagar.
- Sila saften och häll upp den i CoolSmart. Förvara saften i frysen.
Kommentarer
Trackback