UltraPro™ Grillfat
Karsten Kromans recept:
UltraPro™ Grillfat
Frukost (1 person)
Stekt bacon, brunchkorv, omelett och bakade tomater med svamp
Ingredienser:
2 brunchkorvar
2 skivor kanadensiskt bacon
1 tjock tomatskiva
1 champinjon i skivor
2 ägg
2 msk mjölk
Salt
Olja eller smält smör
Färska örtkryddor till dekoration
Tillvägagångssätt:
· Skär några små snitt på tvären av korvarna. Lägg baconskivorna, brunchkorvarna och tomatskivan täckt av svampskivorna på UltraPro™ Grillfat. Lägg locket från UltraPro™ Oval 2 l eller 3,5 l över och tillbered i mikrovågsugnen i cirka 3½ minut på 800 watt.
· Vispa samman äggen med mjölken och lite salt medan bacon, korv och tomat med champinjonerna steks i mikrovågsugnen.
· Ta ut UltraPro™ Grillfat från mikrovågsugnen. Lyft av locket och torka bort fukten. Pensla locket med smält smör eller olja och häll på äggblandningen. Baka äggblandningen i mikrovågsugnen i cirka 2 minuter på 800 watt.
· Anrätta under tiden bacon och korv på en tallrik.
· Ta ut omeletten från mikrovågsugnen när den är färdig. Vik omeletten med Degskrapa – vik den ena änden till mitten och gör det samma med den motsatta sidan. Anrätta omeletten med den bakade tomaten med svampen ovanpå och dekorera med färska örtkryddor.
Lunch (1 -2 personer)
Ångad lax med tigerräkor, strimlade örter och gräddsås
Ingredienser:
1 handfull grönsaker i strimlor (t.ex. morötter, purjolök och rotselleri)
Salt
2 bitar lax á cirka 100 g
2 färska svarta tigerräkor
1/2 dl grädde
1 nypa torkad vanilj eller korn från en vaniljstång
Tillvägagångssätt:
· Lägg de tunt skurna strimlorna av grönsaker på UltraPro™ Grillfat och krydda med lite salt.
· Lägg laxbitarna ovanpå och krydda med salt.
· Lägg en färsk, avskalad och rensad tigerräka på varje laxbit.
· Häll på vispgrädden runt laxbitarna och strö över en nypa vanilj.
· Lägg locket från UltraPro™ Oval 2 l eller 3,5 l över, och baka laxen i mikrovågsugnen i cirka 3-4 minuter på 600 watt.
· Servera med exempelvis ris eller nybakat bröd.
Middag (1 - 2 personer)
Indisk fläskkotlett med paprika, ananas i curry och sås av skalade tomater
Ingredienser:
2 fläskkotletter
Salt och peppar
1 tsk paprikapulver
2 skivor ananas
1 tsk curry
2 hela, skalade tomater (gärna från San Marzano)
Tomatsaft från burken
Tillvägagångssätt:
· Lägg en fläskkotlett i varje ände på ett UltraPro™ Grillfat. Strö salt, peppar och paprikapulver över kotletterna.
· Lägg en skiva ananas på varje kotlett och strö över curry. Lägg en hel, skalad tomat på varje ananasskiva.
· Lägg locket från UltraPro™ Oval 2 l eller 3,5 l över, och stek rätten i mikrovågsugnen i cirka 3 minuter på 600 watt.
· Servera med exempelvis ris och använd tomatsaften från burken med tomater som sås.