Italiensk lax
Allt på ett fat i ugnen är praktiskt och blir extra gott när smakerna
”gifter sig”.
”gifter sig”.
Ingredienser
500 g | laxfilé utan skinn och ben |
---|---|
8 st | potatisar, (600 g) |
6 st | soltorkade tomater i olja |
0,5 msk | av tomatoljan, + 1 msk |
1,5 tsk | salt |
1 krm | nymald svartpeppar |
1 st | vitlöksklyfta |
1 dl | grovriven lagrad ost, 17 % |
100 g | ruccolasallad |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den i UltraPro. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.
3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.
4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.
Kommentarer
Trackback