Italiensk lax

Allt på ett fat i ugnen är praktiskt och blir extra gott när smakerna
”gifter sig”.

Ingredienser

500 g laxfilé utan skinn och ben
8 st potatisar, (600 g)
6 st soltorkade tomater i olja
0,5 msk av tomatoljan, + 1 msk
1,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 dl grovriven lagrad ost, 17 %
100 g ruccolasallad

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den i UltraPro. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.
3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.
4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0