Estellebakelsen

Prinsessan Estell, Östergötlands hertiginna, har idag fått en egen bakelse.
Här är receptet:
2 ägg
1 dl socker
½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt, blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, häll i en bröad springform. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna, stansa ut runda formar.

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull, rör ner socker kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bakas i en bröad springform i
175 grader 15-20 min.

100 g rabarber
25 g socker
1 msk pressad citron
½ gelantinblad

Lägg gelantinbladet i kallt vatten. Skär rabarbern i 1cm stora bitar. Lägg rabarber socker och citron i en kastrull, koka tills rabarbern är mjuk. Tag av från värmen och tillsätt gelantinbladet. Svalna.
Blanda kompotten med 2 dl vispad grädde.

Blanda 50 g Bleckenstads morotsmarmelad med 1 dl vaniljkräm (helst hemmagjord) och 1 dl vispad
grädde. Smaksätt med lite pressad citron.

Kavla blå och gul marsipan tätt så dom fastnar i varandra. Stansa ur stjärnor så dom blir både blå och gula, låt ligga framme tills det är dags för dekorering.

Bygg upp bakelsen
Börja med en chokladbotten, lägg på ett lager morotskräm, därefter den ljusa sockerkakan. Spritsa på en reäl klick rabarbergrädde.
Kavla ut marsipan tunt, klä bakelsen försiktigt med marsipanen, skär bort överflödig marsipan runt kanten. Vispa lite grädde smaksatt med flädersaft från Brunneby.
Spritsa en gräddros på toppen av bakelsen. Toppa med en stjärna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0