Vulkanbröd

Vulkanbröd


Isländskt rågbröd som ibland bakas i leran runt varma källor.

Ingredienser

4 koppar grovt rågmjöl
2 Koppar grahamsmjöl
1 l filmjölk
3 tsk bikarbonat
3 tsk salt
3 dl sirap

1 kopp = 2,36 dl eller ca. 2,5 dl

Gör så här

Rör ihop alla ingredienser, det ska vara väldigt blött.
Häll i smeten i UltraPro 3 liter och om du vill kan du ha frö på ovansidan och lägg lock på formen.

Ställ detta i ugnen 100°c över natten eller ca. 12 timmar.

Ta sen brödet ur formen och linda in det i handduk och i plastpåse och ställ det i kylen fram till nästa dag. Då håller brödet sig saftigare

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0