Kolapaj
Botten:
100 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 msk socker
1 äggula
3 msk iskallt vatten
Blanda allt utom vatten i QuickChef III monterade med knivarna
Tillsätt vattnet i tratten under omrörning.
Fyll kaveln med kallt vatten
Kavla ut degen till en platta ca 30 cm i diameter på degunderlaget.
eller kavla ut direkt i Silikon pajform med hjälp av liten kavel.
Låt stå kallt i 30 minuter.
Grädda 8-10 minuter i 200 graders ugn.
Kolafyllning:
1 burk kondenserad mjölk 400 g
75 gram smör
1/2 dl socker
Blanda allt i Kastrull och koka i 7 minuter under ständig omrörning
Kolla med kulprovet
Bred kolasmeten jämnt i pajskalet
Ställ kallt
Tryffelfyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
Värm grädden till kokande i MicroPluskannan
Bryt ner chokladen i grädden och rör om tills den är smält
Häll tryffelfyllningen över kolalagret.
Går bra att frysa.
100 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 msk socker
1 äggula
3 msk iskallt vatten
Blanda allt utom vatten i QuickChef III monterade med knivarna
Tillsätt vattnet i tratten under omrörning.
Fyll kaveln med kallt vatten
Kavla ut degen till en platta ca 30 cm i diameter på degunderlaget.
eller kavla ut direkt i Silikon pajform med hjälp av liten kavel.
Låt stå kallt i 30 minuter.
Grädda 8-10 minuter i 200 graders ugn.
Kolafyllning:
1 burk kondenserad mjölk 400 g
75 gram smör
1/2 dl socker
Blanda allt i Kastrull och koka i 7 minuter under ständig omrörning
Kolla med kulprovet
Bred kolasmeten jämnt i pajskalet
Ställ kallt
Tryffelfyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
Värm grädden till kokande i MicroPluskannan
Bryt ner chokladen i grädden och rör om tills den är smält
Häll tryffelfyllningen över kolalagret.
Går bra att frysa.
Kommentarer
Trackback