Hallonmuffin med mandelmassa
Hallonmuffin med mandelmassa
14 st muffins
14 st muffins
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl hallon (färska eller frysta)
75-100 g mandelmassa
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut smöret och låt det bli rumstempererat.
Blanda smör och socker i QuickChef III först monterad med knivarna och byt sedan till vispen,
blanda hårt tills smöret blir vitt och tills konsistensen blivit luftigare.
Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt vaniljsocker och mjölk.
Ta ut smöret och låt det bli rumstempererat.
Blanda smör och socker i QuickChef III först monterad med knivarna och byt sedan till vispen,
blanda hårt tills smöret blir vitt och tills konsistensen blivit luftigare.
Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt vaniljsocker och mjölk.
Blanda vetemjölet och bakpulvret och sikta der det.
Häll smeten i Silikon muffinsformar och fyll till lite mindre än hälften.
Fördela hallonen jämnt i muffinsformarna och tryck ner dem lite försiktigt.
Riv mandelmassan och strö över hallonen.
Grädda sedan muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Häll smeten i Silikon muffinsformar och fyll till lite mindre än hälften.
Fördela hallonen jämnt i muffinsformarna och tryck ner dem lite försiktigt.
Riv mandelmassan och strö över hallonen.
Grädda sedan muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Kommentarer
Trackback