Tunnbrödswrap med lammkorv, kyckling och tzatziki
Tunnbrödswrap med lammkorv, kyckling och tzatziki
Packa picknickkorgen med tunnbröd fyllda med nystekt kyckling, lammkorv, grönsaker och krämig tzatziki. En snabb och smakrik middag som passar både gammal som ung.
Ingredienser
1 st gurka
2 dl matyoghurt
2 st vitlöksklyftor
1 st romansallad
2 st tomater
1 st zucchini
1 st rödlök
250 g lammkorv
500 g kycklingfilé
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
8 st mjuka tunnbröd
Olja salt svartpeppar
Gör så här:
Tzatziki:
Riv gurka grovt på rivjärn, krama ur lite av vätskan och blanda med matyoghurt. Pressa ner vitlöksklyftor och krydda med två kryddmått salt samt ett halvt kryddmått svartpeppar.
Plocka blad av romansallad och tärna tomater. Lägg upp i en skål. Tärna zucchini och skär rödlök i tunna klyftor. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs zucchini och lök mjuka. Under tiden: Skär lammkorv på snedden till ovala skivor. Strimla kycklingfilé. Lägg över grönsakerna på ett fat. Torka ur pannan och stek kyckling och lammkorv i lite olja. Blanda ner grönsakerna i pannan och krydda med spiskummin, paprikapulver, oregano, en halv tesked salt och lite svartpeppar efter smak. Fyll tunnbröd med grönsaker, kyckling och lammkorv tillsammans med sallad, tomater och tzatziki. Rulla ihop till wraps.